Φθιώτιδα: Έσβησαν και οι έξι φωτιές - Έκαιγαν διάσπαρτες σε δασικές εκτάσεις

Φθιώτιδα: Έσβησαν και οι έξι φωτιές - Έκαιγαν διάσπαρτες σε δασικές εκτάσεις

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στους Δήμους Δομοκού, Καμένων Βούρλων, Λαμιέων και Μακρακώμης

fotia783
Μία δύσκολη μέρα ήταν το Σάββατο 1 Απριλίου για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στη Φθιώτιδα, οι υπάλληλοι της οποίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά έξι φωτιές μέσα σε μία μέρα, οι πέντε εκ των οποίων σε δασική έκταση, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις στους Δήμους Δομοκού, Καμένων Βούρλων, Λαμιέων και Μακρακώμης προκειμένου οι φλόγες να τεθούν έγκαιρα υπό έλεγχο χωρίς να επεκταθούν.

Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τις εστίες που βρίσκονταν διάσπαρτες μέσα σε δασικές εκτάσεις με ισχυρές δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Θυμίζεται πως γύρω στις 17:00 ξέσπασε πυρκαγιά μεταξύ Λευκάδας και Πτελέας στο Δήμο Μακρακώμης, η οποία έκαψε δασική έκταση με δέντρα, όπως έγραψε το lamiareport.gr.

Παράλληλα, ενημέρωση υπήρξε στο κέντρο της Πυροσβεστικής και για μία δεύτερη που είχε εκδηλωθεί περίπου την ίδια ώρα στο ύψος της Μαυρομαντήλας, όπου κάηκαν καλαμιές σε σούδες που υπάρχουν διάσπαρτες στο μέρος που είναι πλησίον του Μαλιακού.

Ακόμη νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι, είχε ειδοποιηθεί το κέντρο της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού. Η πυρκαγιά έκαιγε δασική έκταση στη θέση «Λικότσα». Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ) και εφτά οχήματα, ενώ στις 13:40 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο Canadair προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο.



Επιπλέον, στις 12:30 δόθηκαν δύο ακόμη πυρκαγιές εν υπαίθρω, η μία στην περιοχή «Καραβίδια» -στην οποία πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και την περασμένη Δευτερα (27/03)- και η δεύτερη έξω από το Μώλο.

Νέα ειδοποίηση είχε υπάρξει γύρω στις 15:30 για εκδήλωση μίας ακόμη πυρκαγιάς στην περιοχή του Δήμου Δομοκού και συγκεκριμένα στο Πετρωτό. Πρόκειται για περιοχή έχει καεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν και μάλιστα ύστερα από ανθρώπινη «παρέμβαση».

Κλείσιμο
Όλες οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο και έσβησαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη θα έμπαινε ο καθένας, ο Τσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση

Οι θεωρίες συνωμοσίας πίσω από τις διώξεις στον Τραμπ - Τι θα συμβεί αν παραδοθεί

Βίντεο: Αρσιβαρίστας στον Καναδά με μία απλή δήλωση συμμετείχε σε γυναικείους αγώνες και έσπασε το ρεκόρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης