Στον ανακριτή οι Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν χτύπημα στου Ψυρρή

Στον ανακριτή οι Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν χτύπημα στου Ψυρρή

Αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου που θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους, διαδικασία που ίσως καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών

pakistanoi_eisaggeleas_xr
Στον ανακριτή έφτασαν λίγο πριν τις 12:00 οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο να χτυπήσει στόχο εβραϊκού και Ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης». Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν ο ένας στην Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου που με εντολή του δικαστικού λειτουργού θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους. Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών ώστε ο διορισθείς συνήγορος να ενημερωθεί για το υλικό της υπόθεσης.

pakistanoi-anakritis-1
pakistanoi-anakritis-2
pakistanoi-anakritis-3
pakistanoi-anakritis-4


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Οι σκέψεις για το Επικρατείας

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για 10.000 νέους - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Φράχτης στον Έβρο: Τι περιλαμβάνει το έργο της επέκτασης - Απετράπησαν 250.000 αφίξεις το 2022

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης