Ηλιούπολη: «Σαρώνουν» τα κινητά του προπονητή-βιαστή - «Είχε ξυλοκοπήσει την πρώην σύζυγό του»

Ηλιούπολη: «Σαρώνουν» τα κινητά του προπονητή-βιαστή - «Είχε ξυλοκοπήσει την πρώην σύζυγό του»

Ο 44χρονος «απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει», σύμφωνα με φίλο του - Τα επόμενα βήματα στην έρευνα

taekwondo_iloypoli_daskalos_m
Νέα στοιχεία στο «φως» για τον 44χρονο προπονητή Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικων αθλητριών του.

Εκτός από τις αθλήτριες, έναν εφιάλτη ζούσε δίπλα του και η πρώην σύζυγός του, με την πρώτη ένδειξη για το ποιος είναι ο 44χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών να προκύπτει το 2020. Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τότε ο άνδρας είχε πάρει μία καραμπίνα και είχε κλειδώσει τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι. Την είχε χτυπήσει και την απειλούσε ότι θα προκαλέσει κακό.

Μάλιστα, είχε χρειαστεί η παρέμβαση διαπραγματευτή για να λήξει το σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο ενώ όπως καταγγέλλει στενός φίλος του προπονητή, σύμφωνα με το Star, λίγο πριν ο κατηγορούμενος χωρίσει και αφού ξυλοκόπησε τη γυναίκα του, στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

«Το 2019 μπήκε μέσα στο σπίτι, όταν ήταν σε διάσταση. Τα έσπασε όλα, την έκανε μπαούλο στο ξύλο και είχε και μια καραμπίνα μαζί του και την πήρε την καραμπίνα. Δεν έστρεψε το όπλο προς την πρώην γυναίκα του, την πήρε και πήγε πάνω στην ταράτσα, την έβαλε κάτω από το πηγούνι και απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει», δήλωσε ο φίλος του προπονητή.

Μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο. «Τον παρακολούθησε ψυχολόγος, του έδωσε αγωγή και δεν κατάλαβα γιατί τον αφήσανε έξω. Επέμενε η γυναίκα του και φίλη μου, μην τον αφήνετε έξω, μην τον αφήνετε έξω είναι επικίνδυνος», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε ανάκτηση δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα του δασκάλου πολεμικών τεχνών που συνελήφθη για τον βιασμό πέντε ανήλικων μαθητριών του, προχωρά η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Σαρώνουν» τα κινητά του προπονητή

Κλείσιμο
Στόχος είναι να αντληθούν νέα στοιχεία για τη δράση του 44χρονου μέσα από την εξέταση:

- των SMS που αντάλλασσε με ανήλικες μαθήτριες.

- των επικοινωνιών που είχε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και social media.

- των βίντεο που αποκαλύπτουν τις πράξεις του.

Ο δικηγόρος των θυμάτων αποκάλυψε ότι οι εντολείς του φοβούνται ότι συνέχιζε μέχρι τη σύλληψή του τη δράση του.

«Είχαν την αίσθηση ότι και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, και ότι υπάρχουν παιδιά που κινδυνεύουν από τέτοιου είδους πράξεις» αναφέρει ο δικηγόρος των θυμάτων, Αντώνης Πεπελάσης.

«Το σοκαριστικό είναι ότι είχα πιάσει μία μητέρα για να της πω ότι κυκλοφορεί με το κορίτσι της και δέχτηκα επίθεση. “Γιάννη τι μας λες; Τον Άρη τον ξέρουμε”. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους» λέει ο προπονητής Τάε Κβον Ντο, Ιωάννης Χιωτάκης, για τον 44χρονο ο οποίος κέρδιζε την εμπιστοσύνη των γονιών των παιδιών, με τα οποία έκανε ακόμα και ταξίδια στο πλαίσιο τουρνουά πολεμικών τεχνών.

«Τα ταξίδια με τις αθλήτριες ήταν γνωστό ότι τα έκανε, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» αναφέρει θεία ανήλικης μαθήτριας.

Πάντως, ο προπονητής και φίλος του 44χρονου Γιάννης Χιωτάκης αποκαλύπτει ότι ο κατηγορούμενος του είχε ζητήσει το πτυχίο προπονητικής για να μπορέσει να ανοίξει το γυμναστήριο. «Χρειάζεται να είναι κάποιος πτυχιούχος προπονητής. Αυτός δεν ήταν πτυχιούχος προπονητής» επισημαίνει ακόμη ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, με εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού ανακαλείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή Τάε Κβον Ντο του 44χρονου.

«Το σωματείο του εν λόγω προπονητή ουδέποτε είχε προσέλθει για να εγγραφεί και να νομιμοποιηθεί, μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, το οποίο λειτουργεί από το 2020, ενώ δεν διαθέτει ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» σημειώνεται σχετικά.

Ο 44χρονος απολογείται την Παρασκευή στην ανακρίτρια για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

Τα επόμενα βήματα στην έρευνα 

Ο πρώτος κύκλος έρευνας έκλεισε με τη σύλληψη του 44χρονου, ωστόσο, μετά την απολογία του την Παρασκευή ανοίγει ένας άλλος κύκλος ενώ εκτιμάται ότι θα διαταχθεί νέα προκαταρκτική στην Αστυνομία, κυρίως για να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν και άλλα θύματα.

Κατά το επόμενο στάδιο της έρευνας θα κληθούν για κατάθεση τωρινοί μαθητές του 44χρονου. Με λεπτούς χειρισμούς θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί εάν ο φόβος των κοριτσιών που έπεσαν θύματά του, ότι μπορεί να συνέχιζε τη δράση του και μετά το 2020, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τέλος, θα ελεγχθούν και ορισμένα ταξίδια που έκανε στο εξοχικό του, με καλεσμένους γονείς αθλητριών του.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ναι μεν αλλά» από τον Μπλίνκεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στις δηλώσεις Ε9 - Ο νέος κωδικός για τους φορολογούμενους

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Ίδρυσε το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης