Hellenic Train: Κόβει δρομολόγια από το αυριανό πρόγραμμα - Ποια θα πραγματοποιηθούν

Hellenic Train: Κόβει δρομολόγια από το αυριανό πρόγραμμα - Ποια θα πραγματοποιηθούν

Επιστολή στους εμπορικούς πελάτες για ακύρωση των εμπορικών δρομολογίων

hellenic-trena
Xωρίς εμπορευματικές μεταφορές και με ψαλιδισμένο το πρόγραμμα δρομολογίων, θα κυλήσει η αυριανή πρεμιέρα των τρένων στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Η Hellenic Train, με αποψινή της ανακοίνωση δηλώνει ότι αύριο θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των τρένων μόνο στις γραμμές Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς, Άνω Λιόσια- Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο- Άνω Λιόσια, Άνω Λιόσια- Κάντζα, Κάντζα- Άνω Λιόσια, Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα, ο Προαστιακός Πάτρας, το Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και το Διακοφτό-Καλάβρυτα.

Νωρίτερα, η εταιρεία απέστειλε επιστολή στους εμπορικούς της πελάτες που εξηγεί τις αιτίες της ακύρωσης κάποιων εμπορευματικών δρομολογίων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, 22 Μαρτίου.

Η εταιρεία επικαλείται ανωτέρα βία για την ανατροπή του σχεδιασμού, η οποία όπως αναφέρει της στερεί πλήρως, τη δυνατότητα παροχής οποιασδήποτε υπηρεσίας εμπορευματικής μεταφοράς, σε εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων.

«Ωστόσο η εξέλιξη της κατάστασης είναι προς θετική κατεύθυνση και μπορούμε να πούμε ότι στις επόμενες μέρες θα λάβουμε από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ τις ημερομηνίες έναρξης ανά διαδρομή, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των εμπορευματικών τρένων».

Για σήμερα προβλεπόταν η διεξαγωγή 1-2 ζευγών εμπορευματικών δρομολογίων από Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη και Προμαχώνα και 1-2 ζευγών μεταξύ Θριασίου -Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται κινήσεις για να πραγματοποιηθούν από άλλη ιδιωτική εταιρεία δρομολόγια προς το εξωτερικό λόγω της πολυήμερης ακινησίας των εμπορευματικών μεταφορών παρά το «απαγορευτικό» που έχουν βγάλει από το πρωί οι μηχανοδηγοί. Οι τελευταίοι ζητούν να υπάρξουν παρεμβάσεις των δρομολογίων σε 9 σημεία για να είναι ασφαλής ο ελληνικός σιδηρόδρομος και να βγουν οι αμαξοστοιχίες στις ράγες.

Ολόκληρη η επιστολή της Hellenic Train προς τους πελάτες της:

Κλείσιμο
«Όπως γνωρίζετε, στις 28.2.2023 στην περιοχή πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας (περιοχή Τεμπών), σημειώθηκε θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Αθήνας (Ικόνιο – Θριάσιο) και Θεσσαλονίκης (Διαλογή, Ειδομένη, Κουλάτα).

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του συνόλου του σιδηροδρομικού δικτύου στην ελληνική επικράτεια, τόσο για τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων, προκειμένου να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, εκ μέρους του διαχειριστή του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα (ΟΣΕ – νόμος 4408/2016), λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εν τω μεταξύ, από το ατύχημα και μέχρι σήμερα, μελετά τις μεθόδους και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την επαναλειτουργία του δικτύου.

Η προαναφερθείσα κατάσταση σε καμία περίπτωση, δεν προκαλείται από τις πράξεις μας και δεν εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας, όντας απρόβλεπτο γεγονός, γεγονός ανωτέρας βίας, αφού είναι αδύνατο, ακόμη και για τον πιο επιμελή αντισυμβαλλόμενο, να το προβλέψει και να το αποτρέψει με τις ενέργειές του, ούτε υπάρχει δυνατότητα μείωσης των συνεπειών της κατάστασης που συνέβη, με μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η εταιρεία μας.

Η ανωτέρω κυβερνητική απόφαση συνιστά προφανή περίπτωση ανωτέρας βίας, η οποία μας στερεί πλήρως, τη δυνατότητα παροχής οποιασδήποτε υπηρεσίας εμπορευματικής μεταφοράς, σε εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων.

Ωστόσο η εξέλιξη της κατάστασης είναι προς θετική κατεύθυνση και μπορούμε να πούμε ότι στις επόμενες μέρες θα λάβουμε από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ τις ημερομηνίες έναρξης ανά διαδρομή, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των εμπορευματικών τρένων.

Είναι φροντίδα μας να εξακολουθήσουμε να σας ενημερώνουμε μόλις έχουμε νεότερα, καθώς και τον κατάλληλο προγραμματισμό για εσάς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία».

Δείτε εδώ αναλυτικά τις ώρες των δρομολογίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Σμύρνη: Σε τρία χρόνια δηλώθηκαν 50 εξαφανίσεις της 14χρονης

Κηφισιά: Συνελήφθη 27χρονος «δράκος» - Προσπάθησε να βιάσει δύο γυναίκες σε διάστημα μίας ώρας

Θεσσαλονίκη: «Τη φώναξε στο αυτοκίνητο για να σκοτωθούν όλοι μαζί» λέει η θεία των διδύμων από το Μελισσοχώρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης