Υπό κατάληψη το Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας - Οι φοιτητές διεκδικούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

Υπό κατάληψη το Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας - Οι φοιτητές διεκδικούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

Οι φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νέων Γεωπονικών τμημάτων

again_foitites_diamartyria_dikaiwmata
Μπορεί τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να έχουν... μετεξελιχθεί σε Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε) από το 2019, ωστόσο, σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με την αναγνώριση των πτυχίων και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Γι' αυτό το λόγο φοιτητές και απόφοιτοι του Γεωπονικού Τμήματος του ΔΙ.ΠΑ.Ε (που στην προκειμένη περίπτωση ναι μεν έχουν πτυχία ΑΕΙ, αλλά δεν μπορούν να δουλέψουν ως γεωπόνοι!) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διήμερη κατάληψη, ενώ αύριο θα επιδοθεί δια των εκπροσώπων τους ψήφισμα προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας.

336622607_1420607438703236_3287259981429265785_n


Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Κλείσιμο
«Μετά από γενική συνέλευση φοιτητών και αποφοίτων του Γεωπονικού τμήματος του ΔΙ.ΠΑ.Ε, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/03/2023, πάρθηκε η απόφαση για την εκτέλεση κατάληψης την Τρίτη 21/03/2023 και την Τετάρτη 22/03/2023 (ημέρα ψήφισης της τροπολογίας για τα νέα Γεωπονικά τμήματα).

Οι περεταίρω κινητοποιήσεις θα εξαρτηθούν από την παρουσίαση της τροπολογίας που αφορά τα νέα γεωπονικά τμήματα και την απονομή στους αποφοίτους της δυνατότητας άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου.

Με τις διατάξεις των νόμων 4559/2018 ( Α’ 142 ), 4589/2019 ( Α’ 13 ), 4610/2019 ( Α’ 70 ) και του ΠΔ 52/2022 ( Α’ 131 ) ιδρύθηκαν και λειτουργούν σήμερα τα εξής νέα πανεπιστημιακά τμήματα Γεωπονικής κατεύθυνσης :

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Γεωπονίας, τμήμα Γεωπονίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών : Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
Τμήμα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας και Τμήμα Επιστήμης Ζωικής παραγωγής

Πανεπιστήμιο Πατρών, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών : Τμήμα Γεωπονίας και Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας

Για τους πτυχιούχους των ως άνω πανεπιστημιακών τμημάτων και για τους φοιτητές που πρόκειται να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πενταετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Γεωπονικής κατεύθυνσης κι έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν πτυχίο Γεωπόνου, δεν έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα (21/03/2023) ένα σχέδιο νόμου που να διασφαλίζει την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

337145883_1258964761378291_1197300640458667828_n



Μάλιστα, από τον Ιούνιο του 2021 υπάρχουν φοιτητές που έχουν περατώσει τις σπουδές του νέου προγράμματος σπουδών και δεν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Γεωπόνου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος είναι ένα από τα πανεπιστήμια που μετά από αξιολόγηση της ΕΘΑΑΕ έχει λάβει πιστοποίηση με βαθμολογία Α. Η εν λόγω έκθεση πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σύντομα και διασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση του προγράμματος του τμήματος με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών της ΕΘΑΑΕ.

Είναι καιρός λοιπόν, τα πτυχία και οι σπουδές μας να αποκτήσουν αναγνώριση στην αγορά εργασίας και επιτέλους να αποκτήσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα που αυτοδίκαια μας αρμόζουν.

Οι φοιτητές /τριες του τμήματος Γεωπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.»

Ειδήσεις σήμερα:

Να τα, τα νέα τα παιδιά: Κόντρες και διαψεύσεις στο πολιτικό χάος «δεξιά της ΝΔ»

Τσιάρας: Η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού γίνεται κακούργημα από πλημμέλημα

Τρόμος με 11χρονο ΑμεΑ στην Καλλιθέα που ακροβατεί στο περβάζι τρίτου ορόφου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης