Μια ηλικιωμένη εντοπίστηκε σήμερα το πρωϊ στην οδό Μαγνήτων στον Βόλο να πετάει τέσσερα αδέσποτα γατάκια σε κάδο σκουπιδιών ώστε να πεθάνουν από ασφυξία και αμέσως κλήθηκε από τους φιλόζωους της γειτονιάς η αστυνομία.
Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, αστυνομικοί της οποίας την συνέλαβαν και πήραν μαζί τους τα νεογέννητα για να παραδώσουν σε φιλόζωους ώστε να φροντίσουν για την επιβίωσή τους. Η φιλοζωϊκή ομάδα ευχαρίστησε στον Διοικητή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας τον αστυνόμο και υπεύθυνο για κακοποιήσεις αδέσποτων καθώς και όλο το προσωπικό που φρόντισε τα μωρά γατάκια μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής. Μέχρι νεοτέρας, θα φιλοξενηθούν από εθελόντρια.
«Οι αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα με όλες τις διαδικασίες όπως ορίζει η νομοθεσία. Ευχή μας να τα καταφέρουν τα μωρά διότι είναι με κλειστά τα μάτια», τονίζει η Φιλοζωϊκή.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.