«Μαρία Τσάλλα»: Νεκρός ο Ρώσος δικηγόρος που την βοήθησε να γραφτεί στα δημοτολόγια

«Μαρία Τσάλλα»: Νεκρός ο Ρώσος δικηγόρος που την βοήθησε να γραφτεί στα δημοτολόγια

Πέθανε από παθολογικά αίτια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το 2021 - Την βοήθηκε να βγάλει ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ στην Ελλάδα - Υπήρξε φορολογικός αντιπρόσωπος για άλλα 22-23 άτομα με καταγωγή από τη Ρωσία

tsalla-m2
Νέες αποκαλύψεις ρίχνουν «φως» στη δράση της Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα» την ώρα που οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα ταξίδια της 35χρονης εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και τις επαφές της λίγο πριν φύγει από τη χώρα τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι Αρχές μάλιστα, εντόπισαν τον άνθρωπο που βοήθησε την 35χρονη στην ελληνοποίησή της, το 2018. Πρόκειται για δικηγόρο ρωσικής καταγωγής με γραφείο στην Αθήνα, ο οποίος το 2021 απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, βοήθησε την κατάσκοπο να βγάλει χαρτιά στην Ελλάδα, ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και να εγγραφεί στα δημοτολόγια Αμαρουσίου. Φέρεται να λειτούργησε ως σύνδεσμός ανάμεσα στη «Μαρία Τσάλλα» και τον δικηγόρο από το Αλιβέρι, ενώ υπήρξε φορολογικός αντιπρόσωπος για άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από τη Ρωσία.

«Εδώ μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι είναι συνήθως χωρίς οικογένειες, μπαίνουν σε ένα πλαίσιο σημαντικής και μακροχρόνιας εκπαίδευσης η οποία ακριβώς τους οδηγεί στο να είναι καλοί στο να μην έχουν ταυτότητα» δήλωσε ο Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Ασφάλειας, Τριαντάφυλλος Καρατράντος.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει ο ένας ή οι περισσότεροι σύνδεσμοι που είχε η Ιρίνα Αλεξάντροβνα- Σμίρεβα στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου ώστε να αποκτήσει ληξιαρχική πράξη γέννησης. Η κατά κόσμον «Μαρία Τσάλλα» κατάφερε να εγγραφεί στα δημοτολόγια του ληξιαρχείου μέσα στο 2018 και οι αρχές ερευνούν ποιος ή ποιοι υπάλληλοι τη βοήθησαν να εξασφαλίσει τη ληξιαρχική πράξη.

Σοκαρισμένος δηλώνει στενός φίλος της «Μαρίας Τσάλλα»

Στην ΕΡΤ μίλησε στενός της φίλος, τον οποίο γνώρισε το 2018, με τον ερχομό της στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
«Έκπληξη και σοκ. Μιλάμε για δίκτυα σκοτεινά στα οποία δεν έχουμε ιδέα τι είναι όλα αυτά. Της άρεσε γενικότερα να αναπτύξει μια κοινωνικότητα. Δεν ξέρω γιατί δεν με έχουν καλέσει, εγώ είμαι ανοιχτός να δώσω τα τηλέφωνα, τις επικοινωνίες, τα πάντα», είπε.

Το τηλεφώνημα «παγίδα» σε ηλικιωμένο για να γίνει μάρτυρας

Θύμα της Ρωσίδας κατασκόπου, φέρεται να έπεσε και ένας 83χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Αλιβέρι ως μάρτυρας και υπέγραψε για την ταυτότητα της.

Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος, πριν από 30 χρόνια, ζούσε στα νότια προάστια και είχε γείτονες ένα ζευγάρι με το επώνυμο «Τσάλλα». Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Κάποια στιγμή, όπως περιέγραψε, εγκατέλειψαν τη χώρα και από τότε έχασε την επικοινωνία μαζί τους.

Ωστόσο, το 2018 και όταν εκείνος ήταν πλέον 78 ετών, φέρεται να δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την υποτιθέμενη Ελληνίδα μητέρα της κατασκόπου.

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα και μου λέει “έχουμε πάει εκεί πέθανε ο τάδε και φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη και να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει”» είπε ο 83χρονος όπως μετέδωσε ο Alpha.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 23χρονος για τη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού στη Νέα Ιωνία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι «αγαπητοί φίλοι» Πούτιν και Σι, το «ταξίδι ειρήνης» του Κινέζου προέδρου και η προτροπή των ΗΠΑ στον κόσμο να μην ξεγελαστεί

Γαλλία: Επιβίωσε η κυβέρνηση Μακρόν - Απορρίφθηκαν και οι δύο προτάσεις μομφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης