Σύγκρουση τρένων - Συνάντηση Γεραπετρίτη - σιδηροδρομικών: Ο Προαστιακός ξεκινάει πρώτος - Λεωφορεία σε ορισμένες διαδρομές

Σύγκρουση τρένων - Συνάντηση Γεραπετρίτη - σιδηροδρομικών: Ο Προαστιακός ξεκινάει πρώτος - Λεωφορεία σε ορισμένες διαδρομές

Πώς θα ξαναμπούν στις ράγες τα τρένα μετά την τραγωδία των Τεμπών - Η Hellenic Train θ' ανακοινώσει την Τρίτη τις διαδρομές των λεωφορείων

train-m
Ο υπουργός Επικρατείας και νέος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε σήμερα νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Εν τω μεταξύ, δρομολόγια με λεωφορεία σε «ορισμένες διαδρομές», τις οποίες όμως δεν προσδιορίζει προς το παρόν, ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την Τετάρτη (15/3) θα διενεργούνται δρομολόγια με λεωφορεία για ορισμένα σημεία της διαδρομής που δεν διεξάγονται με το τρένο, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε ενημέρωσή της η Hellenic Train προσθέτοντας πως αύριο Τρίτη θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Αναλυτικότερα:

Κλείσιμο
«Η Hellenic Train ανακοινώνει την δρομολόγηση λεωφορείων, από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για την μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση αύριο».









Ειδήσεις σήμερα:

Silicon Valley Bank: H κατάρρευση της τράπεζας «τρομάζει» τις αγορές – Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Ντογιάκος: Στη Δικαιοσύνη όλα τα θανατηφόρα δυστυχήματα με τρένα την τελευταία 15ετία

Κύπρος: Άγρια δολοφονία στην Πάφο - Αφού βίασε και στραγγάλισε τη σύντροφό του, την πέταξε στον γκρεμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης