Συμμορία δυτικών προαστίων: 35 «χτυπήματα» σε τρεις μήνες - Τρόμος στην Πετρούπολη για τις επιθέσεις σε ανηλίκους

Συμμορία δυτικών προαστίων: 35 «χτυπήματα» σε τρεις μήνες - Τρόμος στην Πετρούπολη για τις επιθέσεις σε ανηλίκους

Για ένα iPhone «κόλλησαν» μαχαίρι στον λαιμό 13χρονης (στη φωτό απο αριστερά δύο μέλη της συμμορίας, ο πρώτος και ο τρίτος, που έχουν συλληφθεί)

symmoria-mak
Η διαβόητη συμμορία των δυτικών προαστίων που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Πετρουπόλεως, σκορπούσε τον τρόμο σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Με τη χρήση ή απειλή σωματικής βίας, κραδαίνοντας μαχαίρια ή κατσαβίδια, αφαιρούσαν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά. Η επιλογή των θυμάτων τους γινόταν κυρίως βάσει της ηλικίας τους και της σωματοδομής τους, ώστε να εκμηδενίζεται κάθε πιθανότητα αντίδρασης.

Κινούμενοι σε ομάδες των δύο ή των τεσσάρων ατόμων, αιφνιδίαζαν τους ανήλικους που είχαν βάλει στο μάτι και τους έπαιρναν ό,τι είχαν πάνω τους και μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο. Η δράση τους στα δυτικά προάστια και ειδικότερα στην Πετρούπολη χρονολογείται από το 2019.

Σε εκείνη τη χρονική περίοδο διαπράχθηκαν από τη συμμορία 16 ληστείες. Το ίδιο συνέβη και το 2020, ενώ το 2021 καταγράφηκαν 21 ληστείες. Το 2022 είχαμε 17 ληστείες, όμως οι «δουλειές» τους... άνοιξαν το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς τα μέλη της φέρονται να διέπραξαν 35 συνολικά ληστείες. Μάλιστα, δεν δίσταζαν να ανεβάζουν στο ΤικΤοκ βίντεο από τα «πεσίματα» στα ανυποψίαστα θύματά τους, όπως και εικόνες από τα χρηματικά ποσά που αποσπούσαν.

Οι θρασύτατοι ληστές, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, προκάλεσαν τεράστια ανησυχία στην κοινωνία της Πετρούπολης και ειδικά στους γονείς των μαθητών, με αποτέλεσμα το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής να δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από εξοργισμένους κατοίκους, οι οποίοι ζητούσαν να πληροφορηθούν εάν όλα όσα ακούγονται για την δράση των μελών της συμμορίας είναι αλήθεια.

Στο Facebook, δε, είχαν δημιουργηθεί ομάδες γονέων, στις οποίες ανέβαιναν αναρτήσεις σχετικά με περιστατικά ληστειών που αφορούσαν στη συγκεκριμένη συμμορία.

Κλείσιμο
Ενδεικτικά: Στις 3 Φεβρουαρίου το μεσημέρι επί της οδού Ερμού στην Πετρούπολη, δύο μέλη της συμμορίας, ηλικίας 16 και 18 ετών, πλησίασαν δύο 13χρονους μαθητές, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι και, με την απειλή σουγιά, τους αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο. Περίπου 20 μέρες πριν, στη συμβολή των οδών Απόλλωνος και Περικλέους στο Περιστέρι, δύο άλλα μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν σε δύο 23χρονους και, αφού τους χτύπησαν στο πρόσωπο, έβγαλαν μαχαίρι και απείλησαν τον έναν εκ των δυο να τους δώσει το κινητό του τηλέφωνο, μάρκας Xiaomi. O νεαρός, έντρομος, αναγκάστηκε να τους το δώσει.

Το ίδιο συνέβη και σε ένα άλλο περιστατικό, πλησίον του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης. Δύο μέλη της συμμορίας, ηλικίας 15 και 17 ετών αντίστοιχα, προσέγγισαν δύο 15χρονους μαθητές, τους έβγαλαν σουγιά ή «πεταλούδα» και τους πήραν ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας iPhone, ενώ τραυμάτισαν με γροθιά στο πρόσωπο τον έναν εκ των δύο.

Σε ένα άλλο περιστατικό, δύο μέλη της συμμορίας των δυτικών προαστίων επιτέθηκαν σε ένα 13χρονο κορίτσι και σε ένα συνομήλικο αγόρι, από τον οποίο απέσπασαν ένα κινητό μάρκας iPhone 14 Pro. Και σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες απείλησαν τα θύματα με μαχαίρι. Μάλιστα, δεν δίστασαν να βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό της 13χρονης, όταν εκείνη αντέδρασε και προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάζι: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο - Τραυματίστηκε ένα άτομο

Μπισμπίκης για το ζεϊμπέκικο στη Βανδή: «Σε ξεφτιλίζουν και ακούς τα πιο πουριτανικά σχόλια»

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την επίθεση σε Βαρουφάκη - Δεύτερο επεισόδιο με θύμα το Δημήτρη Βίτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης