Απεργία σήμερα: Συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα - Δείτε εικόνα από πόλεις της Ελλάδας

Απεργία σήμερα: Συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα - Δείτε εικόνα από πόλεις της Ελλάδας

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Μεγάλη έκταση και πανελλαδική διάσταση στην απεργία που πραγματοποιείται σήμερα 8 Μαρτίου

poreia_larisa_new
Μεγάλη έκταση και πανελλαδική διάσταση λαμβάνει η απεργία που πραγματοποιείται σήμερα 8 Μαρτίου.

Τη σημερινή απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα (μεταξύ αυτών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.ά.), ομοσπονδίες και σωματεία.

Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με αίτημα να μην υπάρχει συγκάλυψη των ευθυνών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και με διεκδίκηση μέτρων για την ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Επεισόδια από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν για ακόμη μία φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε δεκάδες κουκουλοφόρους και ΜΑΤ, μετά το πέρας της πορείας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Την ώρα που άτομα που συμμετείχαν στην πορεία έφτασαν στον ΟΣΕ, σημειώθηκαν επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να χωρίζονται από το πλήθος και να πετάνε μολότοφ, και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν ρίψεις χημικών.

Thesstoday.gr : Επεισόδια ΟΣΕ


Επεισόδια έγιναν και έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Κλείσιμο
THESSTODAY.GR - Επεισόδια στο ΥΜΑΘ μετά την πορεία για τα Τέμπη ΙΙ


THESSTODAY.GR - Επεισόδια στο ΥΜΑΘ μετά την πορεία για τα Τέμπη


Στους δρόμους η Πάτρα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη - Μικρής έκτασης επεισόδια στον ΟΣΕ

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στην πλατεία Γεωργίου. 

Δεν έλειψαν ωστόσο κάποια μικρής έκτασης επεισόδια έξω από σιδηροδρομικό σταθμό.

patra_epeisodia2
patra_epeisodia1


Δείτε φωτογραφίες από το τοπικό μέσο της Πάτρας, patrasevents.gr

apergia-patragiatebi



patra-apergia

Δείτε βίντεο που έχει εξασφαλίσει το Thebest.gr

Πορεία για Τέμπη - Πάτρα 8-3-2023



Μαύρα μπαλόνια στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.  Μετά τη συγκέντρωση, οι πολίτες ξεκίνησαν πορεία προς τον ΟΣΕ.

Πορεία στη Λάρισα: Ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία με προορισμό τον ΟΣΕ (1)


poreia_larisa_new
poreia-larisa__2_
poreia-larisa__1_
poreia-larisa__4_
poreia-larisa__3_


Ενός λεπτού σιγή στη Λάρισα για τα θύματα της τραγωδίας


apergia-larisa


Κρατώντας μαύρα μπαλόνια και φωνάζοντας συνθήματα - ένα από τα οποία αναφέρει "στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ" - μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης, μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητές και απλός κόσμος ζητά την απόδοση των ευθυνών για την τραγωδία, την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν ευθύνες, αλλά και την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών στις μετακινήσεις.

"Και τώρα φίλοι μου είναι αργά
Μια καληνύχτα στη μαμά
Και λίγη στάχτη στα μαλλιά
Καιρός να πούμε αντίο
Σκεπτόμαστε όλους τους νεκρούς
Με αρρωστιάρικους ψαλμούς
Κλόουν με σοβαρούς σκοπούς
Γυμνοί μέσα στο κρύο", γράφει ένα από τα κεντρικά πανό των μαθητών.

apergia_larisa
apergia-larisa
apergia_larisa__2_
apergia_larisa__3_
apergia_larisa__4_
apergia_larisa__5_
apergia_larisa__6_
apergia_larisa__7_
apergia_larisa__8_
apergia_larisa__1_


Μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της Λάρισας


Πάνω από 2.000 άνθρωποι κατέκλυσαν το κέντρο της Λαμίας

Μία ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Λαμία και πάνω από 2.000 άνθρωποι κατέκλυσαν κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης. «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί» ήταν το κεντρικό σύνθημα ενώ παράλληλα πανό και συνθήματα απαιτούσαν να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν άδικα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν η 3η κινητοποίηση τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Λαμίας και από τις πλέον μαζικές της τελευταίας 20ετίας γεγονός που δείχνει ότι η τραγωδία στα Τέμπη έχει αγγίξει στο σύνολό τους, τους φοιτητές και τους μαθητές της περιοχής και μαζί με τους κοινωνικούς φορείς οργανώνουν και συμμετέχουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

lamia1
lamia2


Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας βρέθηκαν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, σιδηροδρομικοί ενέργεια αλλά και συνταξιούχοι, όπως επίσης και φορείς των εργαζομένων και τα δύο Εργατικά Κέντρα.

Αρχικά είχε προσδιοριστεί ως συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, όμως πολύ γρήγορα μετετράπη σε διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών και ουσιαστικά τα συνθήματα που είχαν σχέση με τη συγκεκριμένη τραγωδία έγιναν κυρίαρχα.

Οι συγκεντρωμένοι οργάνωσαν στη συνέχεια μια ιδιαίτερα μεγάλη πορεία που παρόμοια της χρονολογείται στη δεκαετία του 90, αφού ακολούθησαν κεντρικούς δρόμους, πέρασαν από όλες σχεδόν τις πλατείες της Λαμίας, διαδηλώνοντας με τον ίδιο τρόπο την βούλησή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρις ότου ληφθούν μέτρα.

Μεγάλη μαθητική συγκέντρωση στα Τρίκαλα

Μεγάλη συγκέντρωση σε όγκο και αριθμό, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία των Τρικάλων, φοιτητών και νέων παιδιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη θεσσαλική πόλη, στο πλαίσιο της απεργίας.

Μαθητική συγκέντρωση στα Τρίκαλα


Με συνθήματα, κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να δοθούν απαντήσεις από την Κυβέρνηση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μαθητές και μαθήτριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φερραίου.

trikala1
trikala2



Χανιά: Μεγάλη η συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη

Με μεγάλη συμμετοχή, κυρίως νέων (μαθητών και φοιτητών), πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά το συλλαλητήριο με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαμαρτυρία στα Χανιά για την τραγωδία στα Τέμπη


Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς της πόλης όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, προς την πλατεία Ελευθερίας, έξω από τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας και κατέληξαν, μέσω των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Έχε το νου σου στο παιδί... Τραγούδησαν στη κινητοποίηση στα Χανιά για την τραγωδία στα Τέμπη


Κατά τη διάρκεια της πορείας μαθητές ύψωσαν στον ουρανό λευκά μπαλόνια.

Εκτός από τους μαθητές και τους φοιτητές, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από εργατικά σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και πολίτες.

Ηράκλειο: Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Οι συμμετέχοντες στην απεργιακή κινητοποίηση από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξέφρασαν αγανάκτηση για την τραγωδία στα Τέμπη και απαίτησαν «να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες των υπευθύνων και να τερματιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων του δημοσίου πλούτου στο βωμό του κέρδους».



Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Γιατί;» ή «Ποτέ πια στη λογική: Πάμε και όπου βγει» οι διαδηλωτές ζήτησαν ασφάλεια στις μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τάχθηκαν κατά των ιδιωτικοποιήσεων όχι μόνο στις μεταφορές, αλλά στην υγεία και την παιδεία.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, δυναμικό ήταν το «παρών» φοιτητών και μαθητών του Ηρακλείου.

irakleio1
irakleio2


Ανάμεσα στα μηνύματα των συγκεντρωμένων ήταν: «Δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακή η χώρα, φταίει το κέρδος κι όσοι κυβέρνησαν τούτην εδώ τη χώρα».

Στη συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, που ακολούθησε, συμμετείχαν μεταξύ άλλων σωματεία του δημοσίου τομέα, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι και συνταξιούχοι.

Πέταξαν μαύρα μπαλόνια στην Χαλκίδα

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην παραλία Χαλκίδας. Δεκάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους, γύρω από την Παλιά Γέφυρα του Ευρίπου αλλά και την παραλία.

Eviathema.gr - Διαμαρτυρία στη Χαλκίδα για την τραγωδία στα Τέμπη


Οι πολίτες κρατούσαν μαύρα μπαλόνια στα χέρια, τα οποία και άφησαν να πετάξουν γεμίζοντας τον ουρανό, ενώ κάποιοι άλλοι άναψαν και φωτοβολίδες.

Συγκεντρώσεις και σε Πρέβεζα - Δράμα

Πολυπληθείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως η Πρέβεζα και η Δράμα.

Δείτε φωτογραφίες

drama2
preveza1
preveza2



Ειδήσεις σήμερα:

Το «Αμάν!» του σταθμάρχη απόδειξη της απόλυτης ακαταλληλότητας του

Στο σφυρί 4+1 ακίνητα των διάσημων ζαχαροπλαστείων της Θεσσαλονίκης Plaisir

Επιχειρηματίας από τα Ιωάννινα έβαλε να ρίξουν στη λίμνη την έγκυο σύντροφό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης