Απεργία αύριο: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και τραμ την Τετάρτη

Απεργία αύριο: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και τραμ την Τετάρτη

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη - Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) θα λειτουργήσουν από τις 11:00 μέχρι τις 17:00

metro_apergia_arthro
Στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, όπως ανακοίνωσαν τα έξι σωματεία τους.

Τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης τα σωματεία των εργαζομένων σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) θα λειτουργήσουν από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών. Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00. Προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνουμε ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00

Τα Δ.Σ.

*Υ.Γ. Την ευθύνη για την ανακοίνωση των πρώτων και τελευταίων δρομολογίων φέρει αποκλειστικά η Διοίκηση της εταιρείας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το χρονικό διάστημα που απαιτείται αντίστοιχα, για τη θέση των μέσων σταθερής τροχιάς σε λειτουργία και στάθμευση, όπως γίνεται καθημερινά»
.


Απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Τετάρτη 8 Μαρτίου


Αύριο, χειρόφρενο τραβούν και τα λεωφορεία και και τα τρόλεϊ.


Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν, επίσης οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και του προαστιακού.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κλείσιμο
Κοινό αίτημα η λήψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και η απόδοση ευθυνών σε όλα επίπεδα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Απροσπέλαστο θα είναι για αρκετές ώρες το κέντρο της Αθήνας από τις διαδηλώσεις των επαγγελματικών κλάδων.

Αύριο Τετάρτη, 8 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για να απαιτήσει μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι, στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που εξαγγέλει για την ίδια μέρα 24ωρη απεργία καλεί τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Συντάγματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλη η απολογία του σταθμάρχη: Τα ρίχνει στο «κλειδί» και στον μηχανοδηγό που δεν τον... ρώτησε

Νεκρό βρέφος 47 ημερών στη Θεσσαλονίκη - Έπεσε από τα χέρια του πατέρα του

Γεωργιάδης κατά Κανάκη: Αντί να κρύβεται από ντροπή για την υπόθεση Παναγιωτόπουλου το παίζει τιμητής των πάντων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης