Κρήτη: Επιτέθηκαν σε μαθητή και του έκλεψαν το μπουφάν
Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του
Αναστάτωση προκλήθηκε χθες σε περιοχή των Χανίων όταν επιτέθηκαν σε ανήλικο για να τον κλέψουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα όταν ο 14χρονος μαθητής που βρισκόταν στο προαύλιο φροντιστηρίου έπεσε θύμα επίθεσης από δύο νεαρούς άνδρες οι οποίοι του έκλεψαν το μπουφάν του και στη συνέχεια έγιναν… καπνός.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που μέσα σε λίγη ώρα κατάφεραν και εντόπισαν τον έναν δράστη, ο οποίος είναι ανήλικος και συγκεκριμένα 16 χρόνων. Παράλληλα, οι αρχές συνέλαβε και την 35χρονη μητέρα του για παραμέληση ανηλίκου.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τα αίτια της επίθεσης ήταν οπαδικά καθώς το μπουφάν που φορούσε ο 14χρονος είχε διακριτικά μίας ομάδας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.