Ωρωπός: Γιατί ο νοσηλευτής του ΕΣΥ εργαζόταν στο ιδιωτικό ασθενοφόρο

Ωρωπός: Γιατί ο νοσηλευτής του ΕΣΥ εργαζόταν στο ιδιωτικό ασθενοφόρο

Τέθηκε σε αργία με εντολή του υπουργού Υγείας και κινείται η διαδικασία απόλυσης – Εκατοντάδες νοσηλευτές ασκούν ιδιωτικό έργο παράλληλα με το ΕΣΥ

oropos_lastixo
Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε η εικόνα του μέλους του πληρώματος του ιδιωτικού ασθενοφόρου να «πλένει» τη γυμνή ασθενή με ένα λάστιχο πάνω σε μια κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο ένας εργαζόμενος στο ιδιωτικό μισθωμένο από τον Δήμο Ωρωπού, ασθενοφόρο, είναι έμπειρος νοσηλευτής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), με νόμιμη άδεια για άσκηση και ιδιωτικής εργασίας.

«Παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του υπουργού Υγείας σε αργία και κινείται η διαδικασία της απόλυσής του» ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας.

Περίπου 4%-5% των νοσηλευτών ασκεί παράλληλα και ιδιωτικό έργο

Ο συγκεκριμένος νοσηλευτής συγκαταλέγεται στους εκατοντάδες συναδέλφους του στα νοσοκομεία της Αττικής που ασκούν παράλληλα με την απασχόληση στο ΕΣΥ ιδιωτικό έργο. Εκτιμάται ότι ποσοστό 4-5% των νοσηλευτών αξιοποιεί τη δυνατότητα που δίδεται από το κράτος να εργαστεί και εκτός νοσοκομείου για να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Βάσει της σχετικής διαδικασίας ο εργαζόμενος υποβάλλει αίτημα προς το υπηρεσιακό συμβούλιο του νοσοκομείου όπου υπηρετεί, με το οποίο ζητεί το πράσινο φως για την παράλληλη απασχόληση. Παράμετροι που έχουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί η θετική γνωμοδότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου είναι ότι η παράλληλη εργασία δεν διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος/κλινικής του δημόσιου νοσοκομείου, οι αποδοχές από το ιδιωτικό έργο δεν ξεπερνούν το 50% του μηνιαίου μισθού από το ΕΣΥ και υπάρχει συνάφεια αντικειμένου. Η σχετική γνωμοδότηση αποστέλλεται στον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος και αποφασίζει για τη χορήγηση της άδειας είτε όχι.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο του στα Τέμπη

Αποκάλυψη: Γνώριζαν από το 2017 ότι τα τρένα πάνε στα τυφλά - «Δεν προχωράτε τις συμβάσεις λόγω διαπλοκής...»

Γιατρός φέρεται να έδωσε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή Λάρισας χωρίς να τον εξετάσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης