Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ τα πρώτα δείγματα DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ τα πρώτα δείγματα DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων

Η διαδικασία έχει προχωρήσει σε 50 περιπτώσεις, ωστόσο η ταυτοποίηση θα διαρκέσει μέρες , όπως είπε από τη Λάρισα ο Τάκης Θεοδωρικάκος

theodorikakos_larisa
Δείγματα DNA από θύματα και συγγενείς πρώτου βαθμού λαμβάνουν τα κλιμάκια της αστυνομίας και ήδη οι πρώτες εξετάσεις απεστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Όπως είπε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, κατά την έξοδο του από το γενικό νοσοκομείο Λάρισας, έχει προχωρησει η διαδικασία σε 50 περιπτώσεις, ωστόσο η ταυτοποίηση θα διαρκέσει μέρες σε κάποιες εξ αυτών, καθώς οι σοροί είναι διαμελισμένες και άλλες παραμορφωμένες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός των αγνοούμενων θα είναι διψήφιος, ενώ σε σχέση με τον αριθμό των επιβαινόντων στα τρία πρωτα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας παρεπεμψε στην εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική δεν γνωρίζει, τουλάχιστον έως τώρα, πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι.

«Βαρύ πλήγμα για την Ελλάδα»

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε για το τραγικό δυστύχημα: «Ανείπωτος πόνος, βαθιά οδύνη και συντριβή για όλους τους Έλληνες. Δεν υπάρχουν λόγια για να συμπαρασταθείς, ιδιαίτερα στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους. Βαρύ πλήγμα για την Ελλάδα. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε. Να στηρίξουμε τα αγαπημένα πρόσωπα των ανθρώπων που χάθηκαν, να σταθούν στα πόδια τους. Και να κάνουμε ό,τι απαιτείται, για να μην υπάρξουν τέτοιες τραγωδίες ξανά».

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής από υπουργός Μεταφορών

Το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη που έφερε την τραγωδία - Συνελήφθη μετά την κατάθεση

Αναβλήθηκε η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης