Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Αγωνία για τον αριθμό των αγνοουμένων, 72 τραυματίες και 40 οι νεκροί

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Αγωνία για τον αριθμό των αγνοουμένων, 72 τραυματίες και 40 οι νεκροί

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Δεν μπορεί να καθοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται λόγω μπερδέματος με τα εισιτήρια - Εικάζεται ότι κάποιοι ίσως αποχώρησαν χωρίς να δηλωθούν

agonia-larissa2
Στιγμές αγωνίες εκτυλίσσονται στη Λάρισα μετά τη σύγκρουση τρένων χθες βράδυ καθώς συνεχίζονται οι έρευνες από τις Αρχές για τον εντοπισμό των αγνοούμενων οι οποίοι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό είναι περίπου 20.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «οι επιβεβαιωμένοι τραυματίες στο πεδίο ως τώρα είναι 72. Από αυτούς 60 είναι σε απλές κλίνες, ενώ 6 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον εξοπλισμό από τα βαγόνια και να φτάσουμε στο βάθος, κάτω από τους συρμούς, όπου πιστεύουμε ότι βρίσκονται επιβάτες» περιέγραψε ο κ. Αρτοποιός και συμπλήρωσε:

 «Η ενημέρωση από την εταιρεία είναι για 350 άτομα. Υπάρχουν κι άλλοι εγκλωβισμένοι με βάση τα δεδομένα που έχουμε. Εξακολουθούμε να ψάχνουμε εγκλωβισμένους. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 άνθρωποι που δεν έχουν βρεθεί» περιέγραψε.  «Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συγγενείς και τους οικείους να καλούν στους αριθμούς που έχουμε δώσει από όπου μπορούν να παίρνουν επίσημες πληροφορίες» τόνισε.

Ωστόσο στη διαδικασία με την εύρεση των αγνοούμενων υπάρχουν αρκετά προβλήματα καθώς δεν υπάρχουν ονομαστικά εισιτήρια, ενώ από τις Αρχές εικάζεται πως κάποιοι αποχώρησαν χωρίς να δηλωθούν από το πεδίο.  

Την ίδια στιγμή, οι νεκροί από την τραγωδία ανέρχονται σε 40, όπως προκύπτει από ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.  Στην τελευταία του ενημέρωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι επίσημα οι νεκροί είναι 36, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Όπως είπε στο πρώτο βαγόνι αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες μέχρι και 1.300 βαθμών Κελσίου, γεγονός που κάνει πολύ δύσκολη την εύρεση και την ταυτοποίηση των σορών. 

«Μας είπαν να έρθουμε για αναγνώριση», λέει πατέρας 26χρονου αγνοούμενου

Ο γιος μου μαζί με έναν φίλο του είχαν πάει εκδρομή για το τρίημερο στην Αθήνα και επέστρεφαν», λέει πατέρας 26χρονου που αγνοείται μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στη Λάρισα.

Κλείσιμο
Ο πατέρας που ψάχνει τον γιο του και βρίσκεται από τα ξημερώματα στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας ανέφερε: «Μου είπαν ότι το παιδί μου δεν είναι σε καμία λίστα από αυτές που είναι στα νοσοκομεία».

«Εδώ περιμένουμε να γίνει η αναγνώριση. Τώρα σε τι κατάσταση είναι αυτοί που βρήκαν δεν ξέρω, μας είπαν να δώσουμε περιγραφές και περιμένουμε να μας πάρουν τηλέφωνο να μας ενημερώσουν», καταλήγει.

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Πατέρας αγνοούμενου

Ώρες αγωνίας έξω από τα νοσοκομεία της Λάρισας - Πώς ενημερώνονται οι συγγενείς

Σκηνές που θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση διαδραματίζονται έξω απο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου δεκάδες γονείς και συγγενείς έχουν συγκεντρωθεί για να ενημερωθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Άνθρωποι του νοσοκομείου βγαίνουν στον προαύλιο χώρο φωνάζοντας ονόματα, κάτι που απο μόνο του προκαλεί ανατριχίλα. Οποίος γονέας ή συγγενής ακούσει το όνομα του δικού του ανθρώπου, τον ενημερώνουν σε ποιο νοσοκομείο τον έχουν παει. Υπάρχουν ομως και εκείνοι που δεν ακούνε να φωναζουν το δικό τους παιδι και μπαίνουν στην άχαρη διαδικασία να δώσουν όσα στοιχεία μπορεί να φανούν χρήσιμα, όπως το χρωμα μαλλιών αλλα και το είδος των ρούχων και παπουτσιών που ενδέχεται να φορούσε στο μοιραίο δρομολόγιο.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cquwy1jw7f6h)

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύονται έξι άτομα, ηλικίας από 21-16 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 25χρονο, έναν 26χρονο, μια 23χρονη, μια 26χρονη και μια νεαρή γυναίκα χωρίς επιβεβαιωμένα στοιχεία.

nosokomeio-larisa-3
nosokomeio-larisa-2






nosokomeio-larisa-1

Με φορτηγό ξεφορτώνουν κρεβάτια νεκροψίας έξω από το Γενικό Νοσoκομείο

Ανατριχιαστικό το σκηνικό έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, με φορτηγό ξεφορτώνουν κρεβάτια νεκροψίας προκειμένου να εκτελεστεί η ιατροδικαστική εξέταση, καθώς καταφθάνουν διαρκώς σοροί από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στο ΓΝΛ έσπευσε και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο οποίος μετέβη στον χώρο του νεκροτομείου.

fortigo_larissa
fortigo_larissa_2
fortigo_larissa_3




Πόσοι νοσηλεύονται και πού

Το ΕΚΑΒ κινητοποίησε 40 ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη, Λάρισσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βολο και 2 οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) Θεσσαλονίκης, για τη μεταφορά των τραυματιών μετά το τραγικό δυστύχημα.

Το Πανεπιστημιακό της Λάρισας εφημέρευε και άνοιξε το Γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Το νοσοκομείο Κατερίνης εφημέρευε. Μόνο η μονάδα εγκαυμάτων του Παπανικολάου μπήκε σε ετοιμότητα. Τα ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς Θεσσαλονίκης εφημέρευαν κανονικά. Επιπλέον με εντολή του Υπουργού Υγείας οι μονάδες εγκαυμάτων του Λεκανοπεδίου τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα. Με εντολή Μαξίμου ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος.

Ειδικότερα, στις 06.25 το πρωί της Τετάρτης η εικόνα στα νοσοκομεία ήταν η εξής:

Πανεπιστημιακό Λάρισας
55 προσελεύσεις 29 εισαγωγές
Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
34 προσελεύσεις 19 εισαγωγές
Γεννηματάς Θεσσαλονίκης
37 προσελεύσεις 4 εισαγωγές
ΑΧΕΠΑ
32 προσελεύσεις 13 εισαγωγές
Κατερίνη
8 προσελεύσεις 2 εισαγωγές
ΣΥΝΟΛΑ
166 προσελεύσεις 67 εισαγωγές



Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα

Το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη που έφερε την τραγωδία

Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Τσαβούσογλου σε Δένδια για την τραγωδία στα Τέμπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης