Καιρός - Meteo: Φεβρουάριος με δύο «πρόσωπα» - Ακραία χαμηλές θερμοκρασίες στο πρώτο μισό του μήνα

Καιρός - Meteo: Φεβρουάριος με δύο «πρόσωπα» - Ακραία χαμηλές θερμοκρασίες στο πρώτο μισό του μήνα

Δείτε χάρτες με τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Φεβρουάριο 2023 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα

flevaris
Τον φετινό Φεβρουάριο καταγράφηκαν ακραία χαμηλές τιμές θερμοκρασίας στο πρώτο μισό του μήνα, και ακραία υψηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Επιπλέον, η μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας κυμάνθηκε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη Νότια Ελλάδα χαμηλότερα από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019. Στη νότια νησιωτική χώρα εξαίρεση αποτέλεσαν οι 3 τελευταίες ημέρες του μήνα, όταν η θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 10 °C πάνω από τον μέσο όρο της τελευταίας 14ετίας.

Ο χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Φεβρουάριο 2023 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

kairos-fevroyarios
Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Φεβρουαρίου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας.

thermokrasies-fevrouarios
Στο Μακροχώρι Βέροιας, 20 από τις 31 ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, και στο Κιλκίς 17 ημέρες καταγράφηκαν θετικές αποκλίσεις. Στην Αθήνα η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -1,6°C με 15 από τις 28 ημέρες του μήνα να είναι θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, και στη Θεσσαλονίκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε ακριβώς στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, επίσης με 15 ημέρες θετικών αποκλίσεων θερμοκρασίας. Οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν κατά την Κακοκαιρία "Βαρβάρα", και στα νότια καταγράφηκαν οι περισσότερες ημέρες με αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας. Στη Λίνδο, η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα επί 20 ημέρες, και στην Πάρο 17 ημέρες. Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 53 μετεωρολογικούς σταθμούς.

thermokrasies-meteo-
Μπορείτε να βλέπετε τις αποκλίσεις των τιμών της μέγιστης θερμοκρασίας ανά περιφέρεια και ανά μήνα από τη σελίδα μας, πατώντας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων: «Σπάσαμε τα τζάμια για να βγούμε έξω», περιγράφει επιβάτης


Σύγκρουση τρένων: Τα ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 32 νεκρούς


Σύγκρουση τρένων: Με γερανοφόρα συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης