Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο στο ρωσικό προξενείο - Δείτε βίντεο

Άνδρας πέταξε μαύρη σακούλα και άρχισε να τρέχει - Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι η σακούλα περιείχε δύο... πιτόγυρα και είχε υπογραφή «ρωσικός κόσμος»

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές ύστερα από εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου μπροστά στο Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από επιχείρηση των ΤΕΕΜ, εξουδετερώθηκε το ύποπτο αντικείμενο, που βρισκόταν μέσα σε μαύρη σακούλα, με ελεγχόμενη έκρηξη. Ο άνδρας που το άφησε μπροστά στο προξενείο και άρχισε να τρέχει, αναζητείται από την ΕΛΑΣ.

Βίντεο από την ελεγχόμενη έκρηξη:





Σύμφωνα με πληροφορίες, το κέντρο επιχειρήσεως της Άμεσης Δράσης, ενημερώθηκε, νωρίς το απόγευμα, για μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, που άφησε κάποιος περαστικός και αμέσως δόθηκε εντολή για αποκλεισμό του χώρου.





Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπου και διεξήχθη η σχετική επιχείρηση, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη για πεζούς και οχήματα, στην οδό Δημοσθένους και στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος του Προξενείου.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύποπτο αντικείμενο εντόπισε ο αστυνομικός  στο Προξενείο. Το άτομο που άφησε τη σακούλα αναζητείται από την αστυνομία. 

Για την ελεγχόμενη έκρηξη ακολουθήθηκε πιστά το πρωτόκολλο εκκένωσης και ελέγχου.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εκκένωσαν τους δρόμους, από πεζούς και οχήματα, στους δρόμους πέριξ του προξενείου, και ζήτησαν να απομακρυνθουν οι εργαζόμενοι των κοντινών καταστημάτων. Αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονταν επί ποδός για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ σταθμός του ΕΚΑΒ βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως διαπιστώθηκε μετά την ελεγχόμενη έκρηξη, στη μαύρη σακούλα δεν υπήρχε εκρηκτική ύλη ή εκρηκτικός μηχανισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σακούλα περιείχε δύο... πιτόγυρα από γνωστό ψητοπωλείο της Θεσσαλονίκης και είχε υπογραφή «ρωσικός κόσμος».





Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 37 ετών στον 53χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά τα ανήλικα ανίψια του - «Ήταν ένα τέρας»

Ξεκίνησε η έξοδος για το τριήμερο - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Κηφισό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το παρασκήνιο της επίσκεψής του στη Λάρισα - To Πάρκο Καινοτομίας, τα σουβλάκια και οι... Guns N’ Roses
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr