Δήμος Αθηναίων: Απομακρύνει τραπεζοκαθίσματα για περισσότερο ελεύθερο χώρο στους πεζούς - Δείτε φωτογραφίες

Δήμος Αθηναίων: Απομακρύνει τραπεζοκαθίσματα για περισσότερο ελεύθερο χώρο στους πεζούς - Δείτε φωτογραφίες

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος, μίλησε στο protothema.gr

dimos-athineon__4__2
Με στόχο να αντιμετωπιστεί η παράνομη κατάληψη σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες και να αποδοθεί περισσότερος ελεύθερος χώρος στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων, εντατικοποιεί τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των τραπεζοκαθισμάτων στις περιπτώσεις που οι καταστηματάρχες δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις του δήμου -οι οποίες πάντοτε προηγούνται- και επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα, χωρίς προβλεπόμενη άδεια.

Το πρωί, συνεργεία του δήμου, φορτηγά της καθαριότητας σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία, «σήκωσαν» τραπεζοκαθίσματα από δύο καφετέριες στο Κολωνάκι. Και στις δύο περιπτώσεις, οι καταστηματάρχες δεν είχαν συμμορφωθεί με την εντολή απομάκρυνσης των τραπεζοκαθισμάτων τους (εντός επτά ημερών), που τούς είχε επιδοθεί από τον δήμο.

dimos-athineon__5_
dimos-athineon__4_


18 επιχειρήσεις από την αρχή του ‘23

Κλείσιμο
Ήδη, από την αρχή του χρόνου, έχουν απομακρυνθεί τραπεζοκαθίσματα από άλλες δύο καφετέριες στο Κολωνάκι, από πέντε στο Παγκράτι (καφετέριες και εστιατόρια), από μία καφετέρια στο Κουκάκι και από οχτώ καταστήματα (καφετέριες και μίνι μάρκετ) στην οδό Πατησίων.

dimos-athineon__1_
dimos-athineon__2_
dimos-athineon__3_


Μιλώντας στο protothema.gr, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος, τόνισε: «Η απελευθέρωση δημόσιου χώρου προς όφελος όσων ζουν, εργάζονται και επισκέπτονται την πόλη είναι προτεραιότητα αυτής της δημοτικής αρχής. Εντατικοποιούμε τους ελέγχους και παρεμβαίνουμε όπου οι καταστηματάρχες αγνοούν τις συστάσεις μας, εμποδίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τη διέλευση των πεζών. Η απελευθέρωση δημόσιου χώρου “μεταφράζεται” σε μία πιο όμορφη και λειτουργική πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της. Αυτή είναι και η δική μας προσπάθεια και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, μόνο για τον μήνα Ιανουάριο η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας διενήργησε 424 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Πισπιρίγκου: Δεν υπήρχαν ενδείξεις πριν το επεισόδιο της Τζωρτζίνας, είπε η διευθύντρια του Καραμανδάνειου

Τρίτο «όχι» από τον Άρειο Πάγο στον συνταγματάρχη που παρενοχλούσε στρατιώτες!

Θεσσαλονίκη: Πώς ο 20χρονος κατέρρευσε στο γήπεδο 5χ5 - «Βρήκα το παιδί πεθαμένο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης