Δυτική Αττική: Οι μασκοφόροι ληστές που «χτυπούσαν» παντού... με ψυχραιμία - Δείτε φωτογραφίες

Δυτική Αττική: Οι μασκοφόροι ληστές που «χτυπούσαν» παντού... με ψυχραιμία - Δείτε φωτογραφίες

Άρπαζαν χρήματα από περίπτερα και φούρνους μέχρι σούπερ μάρκετ

simmoria_ditiki_attiki_new_xr
Μια περιβόητη συμμορία με μάσκες και όπλα είχε γίνει φόβος και τρόμος των καταστηματαρχών στα δυτικά προάστια της Αττικής. Τα μέλη της επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη ψυχραιμία, όντας οπλισμένοι, μπούκαραν σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, από περίπτερα, φούρνους και καταστήματα ψιλικών έως σούπερ μάρκετ και έπαιρναν ό,τι έβρισκαν στα ταμεία, ακόμη και μικροποσά της τάξεως των 170 ευρώ.

Οι κινήσεις τους ήταν μεθοδικές και η συμπεριφορά τους εντός των καταστημάτων ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια στα θύματά τους. Κραδαίνοντας τα πιστόλια τους, τα οποία έστρεφαν προς τους ταμίες των επιχειρήσεων, έδιναν την εντύπωση πως στην παραμικρή «στραβή» δεν θα δίσταζαν να πατήσουν την σκανδάλη. Οι μάσκες τους, δε, προκαλούσαν τρόμο.
simmoria_ditiki_attiki-_1_
Μέσα στον κύκλο το πιστόλι που κρατούσε ο δράστης
 

Τους χαρακτήριζε η έλλειψη βιασύνης, λένε στο protothema.gr, αυτόπτες μάρτυρες. «Σου έπιαναν την κουβέντα και σε έκαναν να αισθανθείς ότι απλά έπρεπε να ανοίξεις το ταμείο και να τους δώσεις ό,τι είχες μέσα. Από τη μια ήθελαν να σε ηρεμήσουν για να μην πατήσεις τον συναγερμό, ή προσπαθήσεις να ειδοποιήσεις την αστυνομία με κάποιο άλλο τρόπο, και από την άλλη έδιναν την εντύπωση πως δεν το έχουν σε τίποτα να σε πυροβολήσουν» συμπληρώνουν. 
simmoria_ditiki_attiki-_2_
 

Στις τοποθεσίες των επιλεγμένων στόχων τους έφταναν με οχήματα που είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες, έχοντας φροντίσει να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των πινακίδων. Πάνω τους είχαν είτε πιστόλια, είτε μαχαίρια, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας. 
simmoria_ditiki_attiki-_3_
Κλείσιμο
 

Τα «χτυπήματα»

Στις 24/12/2022 κατά τις απογευματινές ώρες, οι μασκοφόροι ληστές «χτυπάνε» περίπτερο στα Άνω Λιόσια, με λεία 200 ευρώ. Δέκα λεπτά αργότερα εισβάλουν σε κατάστημα ψιλικών στην ίδια περιοχή και υπό την απειλή πιστολιού αρπάζουν από το ταμείο 150 ευρώ. Έξι μέρες μετά, βάζουν στο στόχαστρό τους σούπερ μάρκετ επί των οδών Καραϊσκάκη και Ολυμπίου στα Άνω Λιόσια. Αφού στρέφουν τα όπλα τους προς τα κεφάλια των τεσσάρων υπαλλήλων των αντίστοιχων ταμείων, παίρνουν 1.400 ευρώ και εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση.
simmoria_ditiki_attiki-_4_
 

Πέντε μέρες από το τελευταίο τους “χτύπημα”, μπουκάρουν σε φούρνο και υπό την απειλή πιστολιού αφαιρούν από το ταμείο 170 ευρώ. Πιστοί στην μεθοδολογία που χρησιμοποιούν αφήνουν να περάσουν πέντε 24ωρα και αμέσως μετά εισβάλουν σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή αρπάζοντας από τα ταμεία άγνωστο ποσό. Και σε αυτή τη περίπτωση οι μασκοφόροι ληστές απείλησαν τους ταμίες με πιστόλι
simmoria_ditiki_attiki-_5_
Μέσα στον κύκλο το πιστόλι που κρατούσε ο δράστης
 

Στις 16/1/2023 κλέβουν ένα Ι.Χ μάρκας Toyota, το οποίο χρησιμοποιούν το ίδιο απόγευμα στη ληστεία που διαπράττουν σε βιβλιοπωλείο στις Αχαρνές με λεία 120 ευρώ. Μια ώρα μετά μπαίνουν σε φαρμακείο της ίδιας περιοχής και αφαιρούν από το ταμείο του 585 ευρώ. Φαρμακείο όμως χτύπησαν και την επόμενη μέρα, στις Αχαρνές, αυτή τη φορά με λεία 450 ευρώ. 
listes
Εντός του κύκλου φαίνεται πως από τη μάσκα διακρίνονται μόνο τα μάτια του

Στις 21/1/2023 εισβάλουν σε σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή και αρπάζουν το ποσό των 2.600 ευρώ από τα ταμεία. Όμως οι άπληστοι ληστές δεν σταματούν εκεί καθώς διαπράττουν επιπλέον επτά κλοπές και ληστείες τις επόμενες ημέρες ωσότου τους οδηγήσει η απληστία τους στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. Άνδρες της Ασφάλειας Αττικής αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των επιχειρήσεων που είχαν ληστέψει, καθώς και πληροφορίες για τα προφίλ των δραστών, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους και να τους συλλάβουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η Super Κική οδηγήθηκε στο κρατητήριο

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Market Pass, μεγάλη η ζήτηση – Τα κριτήρια και η διαδικασία

Σε τρία λεπτά χτύπησαν τα 6,3 και τα 5,8R στην Τουρκία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης