Ένα μεγάλο γλέντι έχει στηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την Τσικνοπέμπτη. Πλήθος κόσμου, τιμώντας την παράδοση, συνδυάζει το τσίκνισμα με πολύ χορό.
Εκατοντάδες πολίτες έχουν κατακλύσει την Βασ. Ηρακλείου και τα Λαδάδικα, που για ακόμη μια χρονιά αποτελούν τις πρώτες επιλογές, με τις ταβέρνες και τα ψητοπωλεία της πόλης να είναι γεμάτα.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη Τσικνοπέμπτη της μετά κορωνοϊού εποχής, με εκατοντάδες ανθρώπους να ξεφαντώνουν στον δρόμο υπό τους ρυθμούς των Dj’s, με αλκοόλ και φυσικά... σουβλάκια, καθώς οι «φουφούδες» έχουν πάρει φωτιά.
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να ντυθούν με αποκριάτικες στολές, ενώ το γλέντι που γίνεται με σύμμαχο τον καλό καιρό, αναμένεται να κρατήσει έως αργά το βράδυ.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.