Καιρός: Φεύγει η «Μπάρμπαρα», μένει ο παγετός

Καιρός: Φεύγει η «Μπάρμπαρα», μένει ο παγετός

Ψιλόβροχρο στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής - Πού θα χιονίζει σήμερα - Έρχεται ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο

kakokairiaBARBARA-XIONIABARBARA
Άφθονες χιονοπτώσεις άφησε πίσω της η κακοκαιρία Μπάρμπαρα σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα να προβλέπουν ήπιο καιρό μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς δεν πρόκεται να μας απασχολήσει νέο σύστημα κακοκαιρίας. 

Ο καιρός με μια ματιά

-Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα
-Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα το επόμενο διήμερο, ενω από την Κυριακή και μετά θα επανέλθει σε κανονικές τιμές
-Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqemn75zhooh)
Κλείσιμο


Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. 

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να κινηθεί νότια νοτιοανατολικά, ενώ οι υψηλές πιέσεις θα παραμείνουν στα βόρεια Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες, στη χώρα μας το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα διατηρηθεί το βορειοανατολικό ρεύμα με ένταση ως τα 7 μποφόρ, αλλά οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν σε περιοχές μεγαλύτερου υψομέτρου. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, οι μέγιστες τιμές θα σημειώσουν μικρή άνοδο, αλλά οι ελάχιστες τιμές της θα παραμείνουν χαμηλές και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.


Το Σάββατο (11/2), στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και η θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει μικρή άνοδο. Όμως, τη νύχτα και το πρωί ο παγετός στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί.

Την Κυριακή (12/2), ασθενείς τοπικές βροχές ή και χιονοπτώσεις (ορεινά) είναι πιθανό να σημειωθούν στη Μακεδονία κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ο παγετός θα συνεχιστεί.

Τη Δευτέρα (13/2), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στην Α. Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη (14/2), δεν προβλέπονται βροχές ή χιονοπτώσεις και μάλιστα στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.



Ειδήσεις σήμερα:

Χριστοδουλάκης: Να μην εκθρέψουμε ξανά το αυγό του φιδιού

«Ελευθέρας» στα funds να κάνουν πλειστηριασμούς - Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες η απόφαση

Μαρία Χατζηστεφανή: Η superwoman του Dragon's Den
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης