Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευμένοι εθελοντές διασώστες ξεκινούν με σκυλιά και ειδικά drone για Τουρκία

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευμένοι εθελοντές διασώστες ξεκινούν με σκυλιά και ειδικά drone για Τουρκία

Βρίσκονται σε ετοιμότητα από το βράδυ της Δευτέρας - Είναι σε επικοινωνία με την επίσημη διασωστική υπηρεσία της Τουρκίας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

diasostes__9_
Στην Τουρκία θα βρίσκονται τις επόμενες ώρες για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους της γειτονικής χώρας, μετά τους φονικούς σεισμούς, εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι εκπαιδευμένοι διασώστες ξεκινούν οδικώς από τη Θεσσαλονίκη σήμερα το απόγευμα για να φτάσουν το ταχύτερο στα σημεία που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό και μαζί με διασώστες από την Αθήνα, αναμένεται να είναι 35 άτομα που θα επιχειρήσουν για να βοηθήσουν στην ανεύρεση και διάσωση ανθρώπων.

Όπως εξηγεί ο Μίλτος Μπενάκης, πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών, οι εθελοντές διασώστες βρίσκονται σε ετοιμότητα από το βράδυ της Δευτέρας και είναι σε επικοινωνία με την επίσημη διασωστική υπηρεσία της Τουρκίας.

diasostes__11_
diasostes__10_
diasostes__8_
diasostes__7_


«Το τουρκικό προξενιό, μετά από εγκάρδια επικοινωνία, μας έστειλε email που μας δίνει το δικαίωμα να συνδράμουμε. Είμαστε σε ετοιμότητα με διασώστες και εξοπλισμό και περίπου στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσουμε το ταξίδι προς τα σημεία που έχουν πληγεί στη Τουρκία. Θα πάμε οδικός γιατί έχουμε πολύ εξοπλισμό. Μαζί μας θα πάρουμε ειδικά drone με κάμερες οι οποίες μπορούν να διεισδύσουν στα ερείπια και τα μπετά, για να εντοπίσουμε τυχόν θύματα και σκυλιά διάσωσης που θα κάνουν έρευνα όπου μας πούνε. Επίσης, θα στήσουμε πρόχειρο καταυλισμό, θα έχουμε πρώτες βοήθειες και πιστεύουμε ότι αν η συνδρομή της Αθήνας είναι γρήγορη και φύγουμε όλοι μαζί θα επιχειρήσουν όλα τα τμήματα», αναφέρει.

Κλείσιμο
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευμένοι εθελοντές διασώστες


«Συνολικά με τους διασώστες από την Αθήνα, θα είμαστε 35 άτομα, ενώ τη Δευτέρα θα έρθουν άλλοι 20», υπογραμμίζει ο κ. Μπενάκης.

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευμένοι εθελοντές διασώστες 1


Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευμένοι εθελοντές διασώστες 1


Μιλώντας για τον εξοπλισμό που θα έχουν μαζί τους οι διασώστες, ο εθελοντής Αργύρης Καούνης εξήγησε πως θα χρησιμοποιήσουν ένα κορυφαίο drone, μία κάμερα με πολύ δυνατό «ζουμ» που θα τους επιτρέψει να κάνουν έρευνες με μεγαλύτερη ασφάλεια στο σημείο για την ανεύρεση ατόμων, ανιχνευτή χημικών με τη δυνατότητα χαρτογράφισης περιοχών, βασικό εξοπλισμό, όπως σχοινιά και κράνη και φυσικά τα δύο εκπαιδευμένα σκυλιά που θα συνδράμουν στις έρευνες και στις προσπάθειες διάσωσης.

diasostes__6_
diasostes__5_
diasostes__4_
diasostes__3_


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού των διασωστών και όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, δε θα μπορούσε να μη συνδράμει όσο και όπου μπορεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

diasostes__1_
diasostes__2_


«Καλό ταξίδι, καλό κατευόδιο και όσες ψυχές μπορούν να σώσουν θα είναι σωτηρία για όλους μας. Δε θα μπορούσα ποτέ να είμαι μακριά, γιατί όταν είσαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον άνθρωπο, όσο υπάρχουν άνθρωποι πάντοτε θα μπορείς να είσαι εκεί στη δύσκολη στιγμή τους. Στη χαρά δε θες κανέναν, στη δύσκολη στιγμή πρέπει να είσαι εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Πατουλίδου, η οποία βρέθηκε μαζί με τους εθελοντές πριν ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Συρία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που διασώστες βγάζουν από τα συντρίμμια νεογέννητο

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Μαρουσάκης: Προειδοποίηση για χιόνια «όπως το 2002» - «Η ώρα της Αττικής»

Σεισμός στην Τουρκία: H ανατριχιαστική βοή των 7,8 Ρίχτερ - Καρέ καρέ το χτύπημα του Εγκέλαδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης