Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και στην Αττική

ethniki-odos
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία από Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα, εντός των ορίων του νομού Αττικής, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ απαγορεύτηκε από το βράδυ στις 20.00 η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης για την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και στην Αττική.

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αττική Οδός σημειώνει πως από τις 20.00 έχει τεθεί σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας για όλα τα φορτηγά οχήματα.



Παράλληλα, «φρένο» στην κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του ανισόπεδου κόμβου Ιάσμου και του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής, έβαλαν προσωρινά με κοινή τους ανακοίνωση οι διευθύνσεις Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης- Πόρτο Λάγους- Κομοτηνής.

Στο μεταξύ, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισημαίνεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στη δημοτική οδό Άνω Καρυόφυτου- Λειβαδίτη- Δασικού Χωριού, από το 2ο χλμ. έως το Δασικό Χωριό, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, στην ιρλανδική διάβαση Μωσαϊκού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας και να ενημερώνονται για τα καιρικά φαινόμενα- διακοπές κυκλοφορίας- χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας, στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ «hellenicpolice.gr », στο ειδικό μπάνερ.

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες βραδινές ώρες απόψε αναμένεται ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Αναλυτικότερα, με βάση τα αποτελέσματα του μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Meteo.gr, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια και στην Ανατολική Αττική, καθώς επίσης στην Εύβοια, οι οποίες αναμένεται να είναι έντονες. Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης οι χιονοπτώσεις, που θα είναι τοπικά έντονες, θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι «η ακριβής πρόγνωση για το χωρικό και χρονικό προσδιορισμό των ισχυρών χιονοπτώσεων δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτείται συνεχής μελέτη των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων».

Ειδήσεις σήμερα:

Μετατοπίστηκε κατά τρία μέτρα η αραβική τεκτονική πλάκα και η Τουρκία μετακινήθηκε... νοτιοδυτικά

Αποστολή στο Τόκιο: Τα ραντεβού του Μητσοτάκη και οι Ιάπωνες επενδυτές που επιστρέφουν

Σακίρα: Τα αδιάκοπα πάρτι της ποπ σταρ ίσως «διώξουν» τους γονείς του Πικέ από το δίπλα σπίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης