Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά στη Βουλή - Δείτε φωτογραφίες
Καλλιτέχνες και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών κατέβηκαν στο Σύνταγμα με πανό στα χέρια, με κύριο αίτημα την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Βουλήπραγματοποιούν αυτήν την ώρα καλλιτέχνες, σπουδαστές και καθηγητές καλλιτεχνικών σχολών και εργαζόμενοι από το χώρο του θεάματος, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της η Πανελλήνιας Ένωσης Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ) στην οποία συμμετέχουν το ΣωματείουΕλλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος κ.α., διαμρτυρόμενοι για το Προεδρικό Διάταγμα 85 το οποίο καθορίζει το προσοντολόγιο του Δημοσίου.
Κλειστή για τους οδηγούς η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της οδού Όθωνος.
Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών.
Αυτή την ώρα χιλιάδες καλλιτέχνες έχουν κατέβει στο Σύνταγμα με πανό στα χέρια, με κύριο αίτημα την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 που αφορά σε καλλιτέχνες και αποφοίτους καλλιτεχνικών σχολών και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στην επαγγελματική βαθμίδα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).
Στην πανελλήνια διαμαρτυρία τους, οι καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων, ζητούν κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς καθηγητών ειδικοτήτων (χορού και κινηματογράφου) και έγκαιρη τοποθέτηση τους στις σχολικές μονάδες. Επιπλέον, ζητούν κατάλληλες κτιριακές υποδομές για την διεξαγωγή καλλιτεχνικών μαθημάτων και πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και υποχρεωτική αναγνώριση της.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.