Ουκρανία: Τα προσφυγόπουλα στη δομή Ελευσίνας έπαιξαν με τους καινούργιους φίλους τους
Εκπαιδευτική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus
Τα παιδιά είχαν τον πρώτο λόγο στη Δομή Φιλοξενίας Ουκρανών Προσφύγων της Ελευσίνας, κατά την εκπαιδευτική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.
Μαθητές από σχολεία της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας συνοδευόμενοι από 9 καθηγητές και 1 συνοδό από το ΓΕΛ Κορωπίου ξεναγήθηκαν στη δομή και συμμετείχαν σε μια από κοινού δραστηριότητα με προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, μια πρωτοβουλία της διοικήτριας της δομής κ. Δέσποινας Μπάχα και του κλιμακίου της άτυπης εκπαίδευσης της Elix.
Οι 28 ξένοι μαθητές και οι 20 μικροί επωφελούμενοι, που διαμένουν στη δομή συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με τη βοήθεια του διοικητικού προσωπικού της δομής αλλά και του EUAA, με σκοπό τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.
Μέσα από παιχνίδια όπως κυνήγι θησαυρού, γρίφους, μπάσκετ, ζωγραφική με μαρκαδόρους, χειροτεχνίες, τρέξιμο με μπαλόνια και αναζήτηση κρυμμένων αντικειμένων οι «μικροί εξερευνητές» απέκτησαν καινούργιους φίλους και γέμισαν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.
Σοφία Βούλτεψη: Είναι σημαντικό να στεκόμαστε στο πλευρό τους
Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κ. Σοφία Βούλτεψη δήλωσε: «Έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δυστυχώς ο πόλεμος συνεχίζεται και τα μικρά προσφυγόπουλα παραμένουν μακριά από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους. Για μας είναι σημαντικό να στεκόμαστε στο πλευρό τους και να τους προσφέρουμε δύναμη, ελπίδα και χαρά».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.