Ουκρανία: Τα προσφυγόπουλα στη δομή Ελευσίνας έπαιξαν με τους καινούργιους φίλους τους
Εκπαιδευτική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus
Τα παιδιά είχαν τον πρώτο λόγο στη Δομή Φιλοξενίας Ουκρανών Προσφύγων της Ελευσίνας, κατά την εκπαιδευτική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.
Μαθητές από σχολεία της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας συνοδευόμενοι από 9 καθηγητές και 1 συνοδό από το ΓΕΛ Κορωπίου ξεναγήθηκαν στη δομή και συμμετείχαν σε μια από κοινού δραστηριότητα με προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, μια πρωτοβουλία της διοικήτριας της δομής κ. Δέσποινας Μπάχα και του κλιμακίου της άτυπης εκπαίδευσης της Elix.
Οι 28 ξένοι μαθητές και οι 20 μικροί επωφελούμενοι, που διαμένουν στη δομή συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με τη βοήθεια του διοικητικού προσωπικού της δομής αλλά και του EUAA, με σκοπό τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.
Μέσα από παιχνίδια όπως κυνήγι θησαυρού, γρίφους, μπάσκετ, ζωγραφική με μαρκαδόρους, χειροτεχνίες, τρέξιμο με μπαλόνια και αναζήτηση κρυμμένων αντικειμένων οι «μικροί εξερευνητές» απέκτησαν καινούργιους φίλους και γέμισαν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.
Σοφία Βούλτεψη: Είναι σημαντικό να στεκόμαστε στο πλευρό τους
Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κ. Σοφία Βούλτεψη δήλωσε: «Έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δυστυχώς ο πόλεμος συνεχίζεται και τα μικρά προσφυγόπουλα παραμένουν μακριά από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους. Για μας είναι σημαντικό να στεκόμαστε στο πλευρό τους και να τους προσφέρουμε δύναμη, ελπίδα και χαρά».
Είτε είστε φανατικοί του camping είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, το Simos Camping προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο οργάνωσης και όλες τις απαραίτητες παροχές.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.