Ουκρανία: Τα προσφυγόπουλα στη δομή Ελευσίνας έπαιξαν με τους καινούργιους φίλους τους

Ουκρανία: Τα προσφυγόπουλα στη δομή Ελευσίνας έπαιξαν με τους καινούργιους φίλους τους

Εκπαιδευτική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

ELEF3
Τα παιδιά είχαν τον πρώτο λόγο στη Δομή Φιλοξενίας Ουκρανών Προσφύγων της Ελευσίνας, κατά την εκπαιδευτική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Μαθητές από σχολεία της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας συνοδευόμενοι από 9 καθηγητές και 1 συνοδό από το ΓΕΛ Κορωπίου ξεναγήθηκαν στη δομή και συμμετείχαν σε μια από κοινού δραστηριότητα με προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, μια πρωτοβουλία της διοικήτριας της δομής κ. Δέσποινας Μπάχα και του κλιμακίου της άτυπης εκπαίδευσης της Elix.
ELE1
ELEF2
ELEF3

Οι 28 ξένοι μαθητές και οι 20 μικροί επωφελούμενοι, που διαμένουν στη δομή συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με τη βοήθεια του διοικητικού προσωπικού της δομής αλλά και του EUAA, με σκοπό τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Μέσα από παιχνίδια όπως κυνήγι θησαυρού, γρίφους, μπάσκετ, ζωγραφική με μαρκαδόρους, χειροτεχνίες, τρέξιμο με μπαλόνια και αναζήτηση κρυμμένων αντικειμένων οι «μικροί εξερευνητές» απέκτησαν καινούργιους φίλους και γέμισαν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Σοφία Βούλτεψη: Είναι σημαντικό να στεκόμαστε στο πλευρό τους

Κλείσιμο
Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κ. Σοφία Βούλτεψη δήλωσε: «Έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δυστυχώς ο πόλεμος συνεχίζεται και τα μικρά προσφυγόπουλα παραμένουν μακριά από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους. Για μας είναι σημαντικό να στεκόμαστε στο πλευρό τους και να τους προσφέρουμε δύναμη, ελπίδα και χαρά».

Ειδήσεις σήμερα:

Bullying Βαρεμένου σε Άννα Καραμανλή: Της πήρε φωτογραφία από τα χέρια και την πέταξε - Βίντεο

Χτύπησαν και μαχαίρωσαν 17χρονο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο

«Παιδί μου!» - Η κραυγή του πατέρα του Τουρούτσικα όταν έφτασε το φέρετρο - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης