Ζαχάρω: Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει ξανά στην παραλία το «Παρά θιν αλός»

Ζαχάρω: Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει ξανά στην παραλία το «Παρά θιν αλός»

Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου του εστιατορίου

zaxarw3
Κάποτε αποτελούσε πόλο έλξης όχι μόνο για τη Ζαχάρω, αλλά για όλο τον νομό Ηλείας. Μέχρι που  άστοχες ενέργειες και αντιδικίες οδήγησαν το «Παρά Θιν αλός», το μοναδικό καφεστιατόριο και κλαμπ στην τεράστια παραλία της Ζαχάρως στην παρακμή και την ερήμωση. Και όλα αυτά τα χρόνια το μοναδικό στην περιοχή σημείο αναφοράς στεκόταν ερειπωμένο περιμένοντας αυτόν που θα το απαγκίστρωνε από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και θα το επανέφερε στη «ζωή».
Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο, τον δήμαρχο της Ζαχάρως, που μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες κατάφερε να δώσει τελικά λύση στο αδιέξοδο της χρήσης του ‘Παρά θιν αλός’.

zaharo_cafe_parathinalos
Τα καλοκαίρια το «Παρά θιν αλός» αποτελούσε σημείο αναφοράς για τη Ζαχάρω και τους γύρω νομούς


Η εξέλιξη που δίνει σάρκα και οστά στο όραμα του κ. Αλεξανδρόπουλου είναι η απόφαση Α206/2022 του Διοικητικού Εφετείου Πατρών με την οποία άνοιξεο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία του κτιρίου απορρίπτοντας τις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει ο αντίδικος (ενοικιαστής) κατά την περίοδο από 6.7.2015 έως 15.10.2018.
Η συντονισμένη και αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου Ζαχάρως και προσωπικά του δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου και της ΕΤΑΔ Α.Ε. είχε ως αποτέλεσμα το δικαστήριο:
Κλείσιμο
1. Να απορρίψει την Αίτηση Ακύρωσης κατά της με αριθμ. πρωτ. 3444/1.7.2021 απόφασης του αναπληρωτή Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ζαχάρως για την ανασύσταση του φακέλου, της με αρ. 130/1974 οικοδομικής άδειας του τουριστικού περιπτέρου «Παρά θιν αλός».
2. Να ανακαλέσει/ακυρώσει την από 30.10.2018 βεβαίωση οριστικής υπαγωγής στο ν.4495/2017 του Τουριστικού Περιπτέρου με την επωνυμία «Παρά θιν αλός», δεδομένου ότι εσφαλμένα δηλώθηκε πως το κτίριο στερείτο οικοδομικής άδειας.
3. Να ακυρώσει την με αριθμό 36975/20.5.2019 έγκριση δόμησης μικρής κλίμακας της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ζαχάρως, όπως και την με αριθμό 162207/29.9.2020 αναθεώρησή της.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, έκρινε ότι το κτίριο του «Παρά θιν αλός» υφίσταται νομίμως, απορρίπτοντας την αίτηση ακύρωσης του αντιδίκου κατά της απόφασης για την ανασύσταση του φακέλου της οικοδομικής άδειας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό (χωρίς επέκταση) των νομίμως υφισταμένων κτιρίων/κατασκευών.

alexandropoulos_konstantinos


Τι δήλωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και δήλωσε ότι «μετά τις θετικές εξελίξεις επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. κο Παναγιώτη Μπαλωμένο προκειμένου
να συνεχιστεί η καλή συνεργασία της ΕΤΑΔ Α.Ε. και του Δήμου Ζαχάρως, για να συντομευτούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες της δημοπράτησης, ώστε να λειτουργήσει το «Παρά θιν αλός» την ερχόμενη θερινή περίοδο» για να ικανοποιηθούν
οι πολυάριθμοι φίλοι του και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Phantom: Θρήνος για τους δύο πιλότους - Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν θέλει τον Ερντογάν υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης

Βρετανία: Υπουργός ζητά από τους απεργούς να είναι ρεαλιστές φορώντας Rolex €11.000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης