Πτώση Phantom F-4: «Από μικρός ήθελε να γίνει πιλότος, ήταν όνειρο ζωής», λέει ο θείος του 31χρονου σμηναγού

Πτώση Phantom F-4: «Από μικρός ήθελε να γίνει πιλότος, ήταν όνειρο ζωής», λέει ο θείος του 31χρονου σμηναγού

Η οικογένεια πρέπει να μάθει τι συνέβη, λέει ο θείος του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom στο protothema.gr

Sminagos-2_2
"Από μικρός ήθελε να γίνει πιλότος, ήταν όνειρο ζωής και δε το έκανε για τα χρήματα", λέει στο protothema.gr, ο θείος του κυβερνήτη- σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, ο οποίος αγνοείται από τη Δευτέρα, μετά την πτώση του Phantom F-4 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Όπως αναφέρει ο κύριος Άρης Κεραμίδης, ο 31χρονος ανιψιός του είναι ένα πολύ καλό παιδί χαμηλών τόνων, συνετός, που αγαπούσε πολύ τη μαχητική αεροπορία και ήταν από τους καλύτερους πιλότους, ενώ συμμετείχε ακόμα και σε Νατοϊκή άσκηση της Ιταλίας.

"Είχε φτιάξει τη ζωή του στην Πάτρα, ήταν αρραβωνιασμένος και σκόπευε να παντρευτεί σε λίγους μήνες με τη σύντροφό του. Αγαπούσε πολύ την οικογένειά του και επισκεπτόταν συχνά τη Νάουσα για να δει τους συγγενείς του που ζουν εδώ", αναφέρει .

Ο θείος του έμπειρου πιλότου, τονίζει ότι μόλις έμαθε για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους έπαθε σοκ και δε μπορούσε να το πιστέψει και επισημαίνει ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου θα πρέπει να συνεχιστούν και ότι θα πρέπει η οικογένεια να μάθει τι συνέβη.

"Θα πρέπει να ξέρουμε τι έγινε και πώς έπεσε το αεροσκάφος. Να μάθουμε όλη την αλήθεια", αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι "όλοι ευχόμαστε να εντοπιστεί σώος. Οι ελπίδες λιγοστεύουν, αλλά ελπίζουμε σε ένα θαύμα".

Σημειώνεται ότι στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας από όπου κατάγεται ο 31χρονος και βρέθηκε το protothema.gr, από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση για τη πτώση του μαχητικού αεροπλάνου επικρατεί αγωνία για τη ζωή του πιλότου και όλοι οι κάτοικοι ελπίζουν να ακούσουν ένα καλό νέο και σε ένα θαύμα για τον ήρωα του χωριού τους, όπως λένε χαρακτηριστικά.

«Συντετριμμένη η κοινωνία, αλλά ακόμα ελπίζουμε», λέει ο δήμαρχος

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης, όλος ο δήμος και η τοπική κοινωνία είναι συντετριμμένοι από εχθές. «Μιλάμε για ένα παλικάρι για το οποίο ήμασταν όλοι περήφανοι. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν ο πιλότος μας, από εδώ. Η οικογένειά του είναι ενεργή, το παλικάρι μεγάλωσε και πήγε σχολείο εδώ, ήτανε μέσα στην κοινωνία. Είναι συντετριμμένη όλη η νεολαία μας. Όλοι μας ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί. Δεν έχουν τελειώσει οι ελπίδες μας, συνεχίζουμε να δίνουμε κουράγιο και να συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια», τόνισε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του πιλότου και οι άνθρωποι είναι συντετριμμένοι, ωστόσο έχουν δίπλα τους όλη την τοπική κοινωνία που είναι περήφανη για τον γιο τους. «Όλο το Νευροκόπι από χθες δε μπορεί να κοιμηθεί, όλο το λεκανοπέδιο και ο δήμος, είμαστε περήφανοι για αυτό το παιδί. Όταν περνούσαν στρατιωτικά αεροπλάνα από το Νευροκόπι, όλοι λέγαμε «είναι αυτός, είναι το δικό μας το παλικάρι». Ο πατέρας είναι συντετριμμένος αλλά ελπίζει ακόμα, όπως ελπίζουμε όλοι μας», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης.

«Η συμπαράσταση του κόσμου στην οικογένεια είναι πάρα πολύ διακριτική και πάρα πολύ έντονη ταυτόχρονα. Είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε θελήσουν και σεβόμαστε τον πόνο τους. Υπάρχει ελπίδα ακόμα», πρόσθεσε.

«Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι - Όλοι χαιρετούσαν στον ουρανό»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος μιλώντας για τον έμπειρο πιλότο, «το ξέραμε όλοι ότι όταν περνούσε από τον ουρανό του Νευροκοπίου, πάντα πετούσε χαμηλά ούτως ώστε να τον ωθεί το φρόνιμα των κατοίκων και όλοι χαιρόμασταν. Αγαπούσε πολύ αυτό που κάνει, ήθελε να γίνει πιλότος, ήταν ένα παιδί που το ξέραμε όλοι, χαμογελαστό, διακριτικό και ο ήρωας μας είναι ευγενέστατος και πάντα με το χαμόγελο. Όλοι στο χωριό έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για αυτό το παλικάρι και ευχόμαστε να βρεθεί», υπογράμμισε ο κ. Κυριακίδης.

«Βλέπαμε αεροπλάνο και λέγαμε "ο Στάθης"»

«Ο Στάθης μεγάλωσε εδώ και πήγαινε μαζί με το γιο μου στο σχολείο. Όλοι έχουν στεναχωρηθει είναι ένα μεγάλο σοκ για όλη την Ελλάδα. Αυτα τα παιδιά είναι όλης της Ελλάδος, όχι μόνο του πατέρα και της μάνας. Περνούσαν τα αεροπλάνα και πάντα χαιρετούσαμε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια. Ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί, όταν πετούσε με το αεροπλάνο όλοι βγαίναμε να δούμε κα λέγαμε "ο Στάθης". Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μη τύχει σε καμία μανούλα τέτοιο πράγμα. Είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό το παιδί», ανέφερε κάτοικος του χωριού.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι στο Νευροκόπι με αυτό που έγινε με το παιδί. Περνούσε από πάνω και όλοι ήμασταν περήφανοι και τώρα δε ξέρουμε τι γίνεται. Έχουμε πάρα πολύ αγωνία, μέχρι να ακουστεί κάτι καλό. Ελπίζουμε, δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Όλοι στο χωριό τον ξέραμε, ερχόταν και τον βλέπαμε στις γιορτές, ένα πολύ καλό παιδί», ανέφερε καταστηματαρχης της περιοχής.

«Μονό τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν περνούσαν μαχητικά αεροπλάνα πάνω από το χωριό, ανατριχίλα, βγαίναμε και χαιρετούσαμε», ανέφερε άλλος κάτοικος.


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Phantom F-4: «Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι και τον χαιρετούσαμε» - Αγωνία για τον 31χρονο σμηναγό

Μητσοτάκης: Η σιβυλλική δήλωση από την Ιαπωνία για τις εκλογές

Μάνος Δασκαλάκης: Η Πισπιρίγκου είπε στον πατέρα μου «για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης