Πέτρος Τατσόπουλος: Συνελήφθη μετά από μήνυση παρουσιαστή-υποψήφιου βουλευτή - Αφέθηκε ελεύθερος (βίντεο)

Πέτρος Τατσόπουλος: Συνελήφθη μετά από μήνυση παρουσιαστή-υποψήφιου βουλευτή - Αφέθηκε ελεύθερος (βίντεο)

Τον μήνυσε ο υποψήφιος με τον Βελόπουλο, Φίλιππος Καμπούρης

tatsopoulos-arrest-m
Στη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Αστυνομία, έπειτα από μήνυση του παρουσιαστή και υποψήφιου βουλευτή Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Λίγο μετά τις 00:30, έγινε γνωστό ότι αφέθηκε ελεύθερος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Συμβαίνει τώρα έξω από το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone. Ο Πέτρος Τατσόπουλος συλλαμβάνεται αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης "Παιδεία και Θρησκεία: Έννοιες ασύμβατες;" που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Σειράς Βιβλίων Lux Orbis, ύστερα από μήνυση που κατατέθηκε από τον... Φίλιππο Καμπούρη!

Posted by ΚΕΠΕΚ - Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους on Monday, January 30, 2023



Την είδηση της σύλληψης του Πέτρου Τατσόπουλου γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανάρτησή τους ανέφεραν:

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο.

Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του.

Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!»

Κλείσιμο


H μήνυση

Η μήνυση του Φιλιππου Καμπούρη κατατέθηκε για μια ανάρτηση του συγγραφέα, στην οποία ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίαζε με σκωπτικό τρόπο τις δηλώσεις του παρουσιαστή αναφορικά με πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έλεγε χαρακτηριστικά ότι σώθηκε από ένα θαύμα που έκανε ο άγιος Εφραίμ.

Ο γνωστός συγγραφέας είχε ειρωνευτεί τον παρουσιαστή και τους ισχυρισμούς του περί «θαύματος». Η ανάρτηση Τατσόπουλου είχε προκαλέσει την εντονη αντίδραση του κ. Καμπούρη, ο οποίος τον χαρακτήρισε συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας, ισχυριζόμενος ότι τον ειρωνευθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που απείλησε την ίδια του τη ζωή...

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση

An_artisi1_Tats


Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε χαρακτηρίσει καλοδεχούμενη τη μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, λέγοντας μάλιστα: «Εάν δεν κατάφεραν να με υποχρεώσουν να σιωπήσω με μηνύσεις και αγωγές οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όταν ήταν στα ντουζένια τους, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουν σήμερα οι αστέρες της trash tv και τα υπόλοιπα παρατράγουδα».

Δείτε την ανάρτησή του





Η σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου  προκαλεί ήδη αντιδράσεις. Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας»



Ανάρτηση για τη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου έκανε και η αρχαιολόγος Αρετή Γεωργιλή, που συμμετείχε στην εκδήλωση του Free Thinking Zone.

«Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα πάει περίπατο και για μια ακόμη φορά η αστυνομία δείχνει τα... σωστά αντανακλαστικά! Ντροπή!» ανέφερε.

Δείτε την ανάρτησή της







Ειδήσεις σήμερα:

Ανδραβίδα: Ολονύχτιες έρευνες για τον αγνοούμενο κυβερνήτη του μοιραίου Phantom

Καιρός: Τα τρία «πρόσωπα» μέσα στην εβδομάδα - Πότε αναμένονται πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια

Καβάλα: «Μας πείραζε και μας τραβούσε με το κινητό» - Σοκάρουν οι καταγγελίες για τη νηπιαγωγό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης