Σπείρα Αλγερινών διαρρηκτών εξαρθρώθηκε στη Σαντορίνη

Τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους αλλά και ντόπιοι, είχαν πέσει θύματα της τριμελούς σπείρας διαρρηκτών από την Αλγερία οι οποίοι δρούσαν τον τελευταίο ενάμισι μήνα στη Σαντορίνη. Ως αυτή τη στιγμή, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις διαρρήξεις και δυο απόπειρες, αλλά οι αστυνομικοί του τμήματος Θήρας εκτιμούν ότι ο αριθμός θα ανεβεί πολύ περισσότερο όσο προχωρά η έρευνα!

Τουρίστες που έκαναν τις διακοπές  τους αλλά και ντόπιοι, είχαν πέσει θύματα της τριμελούς σπείρας διαρρηκτών από την Αλγερία οι οποίοι δρούσαν τον τελευταίο ενάμισι μήνα στη Σαντορίνη. Ως αυτή τη στιγμή, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις διαρρήξεις και δυο απόπειρες, αλλά οι αστυνομικοί του τμήματος Θήρας εκτιμούν ότι ο αριθμός θα ανεβεί πολύ περισσότερο όσο προχωρά η έρευνα!

Οι δυο από τους Αλγερινούς  «μπουκαδόρους», που είναι 54 χρόνων, συνελήφθησαν στην περιοχή Καρτεράδο της Σαντορίνης όταν υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα και πάνω τους βρέθηκαν 650 ευρώ και 18 χρυσά σκουλαρίκια, αλυσίδες και βραχιόλια! Οι δράστες δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους κι αυτό έδωσε το έναυσμα για να ανακριθούν.

Στην πορεία της προανάκρισης  ομολόγησαν ότι, από τις 19 Μαΐου  που είχαν φτάσει στο νησί, «χτυπούσαν» σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια με την βοήθεια ενός ακόμη ομοεθνούς τους που δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται. Στο σπίτι όπου έμεναν, βρέθηκαν δυο ακριβά κινητά τηλέφωνα, είδη ρουχισμού, τρεις χρυσές βέργες, μια χρυσή πλάκα με την ένδειξη «Coach», διάφορα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και 1.750 ευρώ και 8.800 κινεζικά γουόν, τα οποία επιστράφηκαν στους δικαιούχους. Ωστόσο, τα υπόλοιπα κλοπιμαία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη από πού προέρχονται και η ερεύνα συνεχίζεται, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr