Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τη κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα να φέρνει και χαμηλές θερμοκρασίες.
Απο νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει στα ορεινά της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν στο χωριό του Χορτιάτη, χωρις όμως να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, με τους δρόμους να παραμένουν όλοι ανοιχτεί για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Ο Δημος Πυλαίας Χορτιατη ειναι σε ετοιμότητα με 12 εκχιονιστικά μηχανήματα και 2000 τονους αλατι. «Επιτέλους χιόνισε! Αν και για εμάς αυτό δεν είναι χιονιάς, αλλά ελπίζουμε να ενταθεί και να το στρώσει τις επόμενες ωρες. Το βραδυ ρίξαμε αλάτι και μοιρασαμε σακιά στους κατοίκους σε Χορτιάτη, Εξοχή και Φίλυρο» δηλωσε η Βιβιαν Λιόλιου, αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δημου Πυλαίας Χορτιάτη.
Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε και στην περιοχή του Φιλύρου αλλά και στο Ασβεστοχώρι.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.