Αντιδράσεις για το αποτεφρωτήριο που σχεδιάζεται απέναντι από το Κολλέγιο στην Κάντζα

Αντιδράσεις για το αποτεφρωτήριο που σχεδιάζεται απέναντι από το Κολλέγιο στην Κάντζα

Στο σχολείο βρίσκονται καθημερινά περισσότεροι από 2.000 μαθητές και οι γονείς ανησυχούν για τις ψυχολογικές και πιθανες άλλες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών τους

aposteirwsi-3
Την αντίδραση των γονέων του δημοτικού σχολείου του Ελληνο-αμερικανικού Κολλεγίου στην Κάντζα έχει προκαλέσει η πρόβλεψη κατασκευής Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Μονάδας Επεξεργασίας Νοσοκομειακών Αποβλήτων ακριβώς απέναντι από το σχολείο τους και ζητούν να αποσυρθούν οι σχετικές διατάξεις. Στο σχολείο βρίσκονται καθημερινά περισσότεροι από 2.000 μαθητές και οι γονείς ανησυχούν για τις ψυχολογικές και πιθανες άλλες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών τους.

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς δημόσια διαβούλευση 30 ημερών, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου ακριβώς απέναντι από την είσοδο του σχολείου, στο οποίο και γίνεται αναφορά σε αυτές τις δύο δραστηριότητες. Πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Παλλήνης και Παιανίας, σε άμεση γειτνίαση με την είσοδο του Λάτσιου Δημοτικού Σχολείου του Ελληνο – Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

aposteirwsi-4


Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή που έχουν στείλει οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, «στην εν λόγω απόφαση όμως έχουν συμπεριληφθεί και άσχετες προς την ‘’Περίθαλψη’’ δραστηριότητες όπως αυτή των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν.) και οστών με επιτρεπτά μόνο τα Κ.Α.Ν.». Επίσης, συμπληρώνουν πως «στις σελίδες 13 και 16 της Μελέτης γίνεται αναφορά για κατασκευή και λειτουργία Κεντρικής Αποστείρωσης με απασχόληση 21 ατόμων. Χρήζει διευκρίνισης εάν η εν λόγω δραστηριότητα αφορά θερμική επεξεργασία ιατρικών αποβλήτων καθώς εάν αφορά τότε και αυτή η δραστηριότητα θα πρέπει να απορριφθεί καθώς θα συσσωρεύονται επικίνδυνα απόβλητα πλησίον του σχολείου».

Επίσης, στην επιστολή οι Σύλλογοι Γονέων σημειώνουν ότι «πέρα από κάθε αμφισβήτηση, γίνεται από την ίδια τη νομοθεσία δεκτό ότι από τα αποτεφρωτήρια νεκρών δύναται να εκπέμπονται ουσίες όπως σκόνη, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες. Όπως ανωτέρω αναφέρθηκε, το Ελληνο-Αμερικανικό Κολλέγιο, στο οποίο φοιτούν μικρά παιδιά δημοτικού, γειτνιάζει άμεσα με την εν λόγω δραστηριότητα η οποία δύναται να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία των παιδιών».

aposteirwsi-1
aposteirwsi-2


Οι γονείς ζητούν:

Κλείσιμο
«1. Να απορριφθεί η διαδικασία εγκατάστασης Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών
2. Να μην γίνει καμία διαχείριση αποστείρωσης νοσοκομειακών αποβλήτων επικινδύνων και μη
3. Να επανεξεταστεί το μέγεθος και ο όγκος των εγκαταστάσεων ώστε να μην βλάπτονται οι λειτουργίες του σχολείου μας και να μην επιβαρύνονται οι κυκλοφοριακές συνθήκες της περιοχής».

Ειδήσεις σήμερα

Ιάπωνας αξιωματούχος έβαλε τα χέρια στις τσέπες σε ταξίδι στις ΗΠΑ και... βρήκε τον μπελά του

Βροχή, αφρικανική σκόνη και χιόνια στα ορεινά - Ποιες περιοχές πλήττει σήμερα η κακοκαιρία

Στα δικαστήρια οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη - Παρουσιάζεται μακέτα από το σημείο της επίθεσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης