Συνέλαβαν τοκογλύφο που ήθελε πάνω από 20.000 ευρώ για δάνειο 5.000 ευρώ

Συνέλαβαν τοκογλύφο που ήθελε πάνω από 20.000 ευρώ για δάνειο 5.000 ευρώ

Συνελήφθη με προσημειωμένα χρήματα  

arrest1
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για έναν 49χρονο από τη Βέροια ο οποίος είχε βρεθεί σε ανάγκη και είχε καταφύγει σε έναν τοκογλύφο για να δανειστεί 5.000 ευρώ, τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά εκείνος τον... ξεζούμισε κυριολεκτικά καθώς από τότε του πήρε με υπέρογκο τόκο... 20.000 ευρώ και ζητούσε κι άλλα!

Το «κοράκι» επικαλείτο ότι τάχα δεν πληρώθηκε έγκαιρα το οφειλόμενο ποσό, με αποτέλεσμα να έχουν ανέβει οι τόκοι και ζητούσε συνεχώς όλο και περισσότερα χρήματα από τον άτυχο δανειολήπτη, ο οποίος περιήλθε σε απόγνωση. Έτσι, αποφάσισε να καταγγείλει στην Ασφάλεια τον 53χρονο που του έπινε το αίμα. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν 4.000 ευρώ και του είπαν να κλείσει ραντεβού με τον τοκογλύφο για να του τα παραδώσει.

Μόλις ο αδίστακτος τοκογλύφος παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα, συνελήφθη και στην κατοχή του άλλα 350 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα όχημα που χρησιμοποιούσε, αλλά και ιδιόχειρες σημειώσεις με ποσά δανεισμού και οφειλών καθώς και ένα άτυπο ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης δανείου με ένα ακόμη θύμα του!

Όλα εξετάζονται από τους αστυνομικούς και αναμένεται να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση του και να εντοπιστούν και άλλοι δανειολήπτες που χρεώθηκαν με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού. Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.



Ειδήσεις σήμερα:

Καταιγίδες από το απόγευμα στην Αττική - Κίνδυνος χαλαζοπτώσεων μέσα στη νύχτα


Στο σόου του Dior με φούστα ο Ρόμπερτ Πάτινσον


Οι ιώσεις δοκιμάζουν τις αντοχές του ΕΣΥ - Δύσκολοι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης