Το δρόμο προς την ελευθερία έδειξε το δικαστήριο στον φιλοτεχνο «ποντικό» που τρύπωσε στην Εθνική Πινακοθήκη και άρπαξε τα αριστουργήματα των Πικάσσο, Μοντριάν, Μονκάλβο, μετά την απόφαση να καταδικαστεί σε έξι χρόνια με αναστολή.
Ο Γιώργος Σαρματζόπουλος, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ειδικότερα, καταδικαστηκε σε κάθειρξη 6 ετών με αναστολή και ηλεκτρονική επιτήρηση, το λεγόμενο βραχιολάκι.
Στην αίθουσα ήρθε μετα απο 11 χρονια τετ - α - τετ και με τον φύλακα του μουσείου με τον οποίο μάλιστα μετά τη λήξη της διαδικασίας φωτγογραφήθηκε μαζί του και είχε τον εξής διάλογο όπως τον αποτυπώνει με ανάρτηση του στο Facebook ο δικηγόρος και συλλέκτης έργων τέχνης κ. Στέλιος Γκαρίπης ο οποίος ήταν σημαντικός μάρτυρας στην υπόθεση.
«Δεν είχα ούτε φακό εκείνο το βράδυ» -«γιατί τι θα έβλεπες με τον φακό αφού έφυγα τρέχοντας;», ρώτησε ο καταδικασθείς. «θα σου τον πετούσα στο κεφάλι να σε ξαπλώσω κάτω», απάντησε ο φύλακας.
Δείτε την ανάρτηση του κ. Γκαρίπη
Αριστερά ο φύλακας της Εθνικής Πινακοθήκης και δεξιά ο Γιώργος Σαρματζόπουλος, που καταδικάστηκε για την κλοπή των έργων τέχνης
Κλείσιμο
Ο δικηγόρος και συλλέκτης έργων τέχνης κ. Στέλιος Γκαρίπης
Το Parian Chronicle, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, είναι το πρώτο Destination By Hyatt ξενοδοχείο στην Πάρο και άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουλίου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική πρόταση φιλοξενίας που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αισθητική, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πολυτέλεια.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.