Καιρός: Στον Λάππα Αχαΐας και τα Λαγκάδια Αρκαδίας το μεγαλύτερο ύψος βροχής - Δείτε χάρτη του meteo

Καιρός: Στον Λάππα Αχαΐας και τα Λαγκάδια Αρκαδίας το μεγαλύτερο ύψος βροχής - Δείτε χάρτη του meteo

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας

kairos-vroxes-axaia
Ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης 19/01 προς Παρασκευή 20/01. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 08:30 περίπου της Παρασκευής 20/01 καταγράφηκε από τους σταθμούς του Λάππα Αχαΐας και των Λαγκαδίων Αρκαδίας και ήταν ίσο με 45 χιλιοστά.

Στον πίνακα της Εικόνας 1 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30 της Παρασκευής 20/01.

kairos-merteo-vroxes-


Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 20/01 φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την νέα υπηρεσία “METEONOW”. Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης. Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην Εικόνα 2 παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση ή χιονόπτωση κατά το διάστημα λίγο πριν τις 08:00 της Παρασκευής 20/01.

kairos-vorxes-meteonow

Φωτογραφία άρθρου: Αρχείο pelop.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαι αποφασισμένη, θα σε σκοτώσω» - Τα τελευταία λόγια της 47χρονης στο λογιστή

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή - Αρνητικά κατέθεσε για την ευρωβουλευτή ο Παντσέρι

Καταιγίδα στην Αττική - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης