Κολλέγιο Αθηνών: Ποιος έστειλε τους εξωσχολικούς με τα μαχαίρια;

Κολλέγιο Αθηνών: Ποιος έστειλε τους εξωσχολικούς με τα μαχαίρια;

Η εισβολή εξωσχολικών στο Κολλέγιο Αθηνών χθες το μεσημέρι προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση - Το επεισόδιο στην Αβάνα και η «εντολή» για τον ξυλοδαρμό μαθητή

kollegio_athinwn_xr
Πληθαίνουν οι μαρτυρίες γονέων και μαθητών που κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ δυο μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών, οι οποίοι είχαν έρθει σε αντιπαράθεση για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, που ωστόσο οδήγησε στην εισβολή δυο ατόμων με μαχαίρια μέσα στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολείου. Κάποιοι λένε ότι αιτία της αντιπαράθεσης ήταν μια κοπέλα ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ο λόγος ήταν σοβαρότερος, υπονοώντας την ανάμειξη τους σε υπόθεση με παράνομες ουσίες. Και οι δυο εκδοχές πάντως ερευνώνται από την αστυνομία.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μαρτυρίες γονέων και μαθητών, πριν την εισβολή των εξωσχολικών στο Κολλέγιο Αθηνών, είχε προηγηθεί άγριος καυγάς μεταξύ δυο μαθητών στην Αβάνα στο Ψυχικό. Ο ένας εκ των δυο εμπλεκόμενων μαθητών στον καυγά, φέρεται να ζήτησε από έναν εξωσχολικό αλβανικής καταγωγής να δείρει τον άλλον μαθητή. Ο Αλβανός περικύκλωσε μαζί με άτομα της παρέας του τον μαθητή του κολλεγίου Αθηνών με το ψευδώνυμο S.D, ο οποίος σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση των φίλων του οι οποίοι τον προστάτεψαν από τις άγριες προθέσεις της συμμορίας. Ο καυγάς όμως δεν έληξε εκεί, καθώς οι εξωσχολικοί -  για τους οποίους εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μέλη συμμορίας που δρα στη περιοχή του Ψυχικού και όχι μόνο - εκτόξευσαν απειλές ότι θα τον πετύχουν μέσα στο σχολείο και πως δεν θα διστάσουν να μπουν μέσα στο ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα «και να τον σαπίσουν στο ξύλο» όπως χαρακτηριστικά του είπαν.

Κολλέγιο Αθηνών 19/1


Μάλιστα ο μαθητής του Κολλεγίου που είχε δώσει την «εντολή» για τον ξυλοδαρμό του άλλου μαθητή, δεν εμφανίστηκε εχθές στο σχολείο. Τα μέλη της συμμορίας με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαχαίρια μπήκαν μέσα στο Κολλέγιο, πηδώντας πιθανότατα την μάντρα και άρχισαν να αναζητούν τον μαθητή, ο οποίος ειδοποιήθηκε για την παρουσία τους από άλλους συμμαθητές και έτρεξε να κρυφτεί σε ασφαλές μέρος. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι δυο εξωσχολικοί διαμήνυσαν σε άλλο μαθητή του Κολλεγίου που βρήκαν μπροστά τους ότι «θα μαχαιρώσουν τον S.D μόλις τον βρουν μπροστά τους».

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας οι οποίες απέκλεισαν τις τρεις εισόδους και εξόδους του Κολλεγίου και ξεκίνησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες. Από το Κολλέγιο Αθηνών τηρήθηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους. Στο σημείο έσπευσαν και γονείς οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη.

Κλείσιμο
Μαρτυρία γονέα μαθητή του Κολλεγίου Αθηνών


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΛΑΣ για το περιστατικό ενημερώθηκε ότι άγνωστοι εξωσχολικοί μπήκαν με αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια, στο Κολλέγιο Αθηνών. Για το συμβάν έγιναν τρεις κλήσεις προς την Αστυνομία. Μία μητέρα τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και κατήγγειλε εισβολή εξωσχολικών στον χώρο, ενώ το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε από υπάλληλο ασφαλείας του Κολλεγίου ο οποίος ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ο αξιωματικός υπηρεσίας την Άμεση Δράση. Ο υπάλληλος αυτός φέρεται να έχει προσαχθεί και να δίνει κατάθεση για το τι ακριβώς είδε και ποιοι τον ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Κολλέγιο Αθηνών: Καταγγελία για εισβολή αγνώστων με μαχαίρια






Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαι αποφασισμένη, θα σε σκοτώσω» - Τα τελευταία λόγια της 47χρονης στο λογιστή

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή - Αρνητικά κατέθεσε για την ευρωβουλευτή ο Παντσέρι

Καταιγίδα στην Αττική - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης