Και άλλος λεηλατούσε την πρώην βάση στις Γούρνες

Και άλλος λεηλατούσε την πρώην βάση στις Γούρνες

Μια νέα κλοπή υλικών από τις εγκαταστάσεις της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου, που πλέον ανήκει στην ιδιοκτησία της Κτηματικής Υπηρεσίας

Και άλλος λεηλατούσε την πρώην βάση στις Γούρνες
Μια νέα κλοπή υλικών από τις εγκαταστάσεις της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου, που πλέον ανήκει στην ιδιοκτησία της Κτηματικής Υπηρεσίας, επαναφέρει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το θέμα της αξιοποίησης των κτιρίων που, μην διαθέτοντας την παραμικρή ασφάλεια, έχουν υποστεί κατά καιρούς βανδαλισμούς και λεηλασίες.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου τσάκωσαν επ’ αυτοφώρω έναν 46χρονο άνδρα, την στιγμή που ξήλωνε μεταλλικά αντικείμενα από τα κτίρια που υπάρχουν στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης. Όταν έκαναν έλεγχο στον αυτοκίνητό του, διαπίστωσαν ότι είχε ήδη κόψει 40 κομμάτια χάλκινων σωλήνων μήκους ενάμισι μέτρου καθένας, καθώς και ένα μεταλλικό κουτί το οποίο είχε αφαιρέσει από την κτιριακή εγκατάσταση!

Ο 46χρονος «κυνηγός του χαλκού» συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ωστόσο τα απανωτά κρούσματα λεηλασίας της πρώην βάσης προκαλούν «πονοκέφαλο» στις τοπικές αρχές. Στον χώρο έχουν απομείνει κατοικημένα μόνο δύο σπίτια, ενώ τα υπόλοιπα έχουν εγκαταλειφθεί από τότε που έκλεισε η βάση. Αυτό διευκολύνει τους εισβολείς να εισχωρούν αθέατοι και να αρπάζουν ό,τι έχει απομείνει παρά τις περιπολίες της Αστυνομίας, προκαλώντας έτσι ανυπολόγιστες καταστροφές στην δημόσια περιουσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης