Προσωπικός βοηθός: Ξεκινούν οι πρώτες κατ' οίκον αξιολογήσεις

Προσωπικός βοηθός: Ξεκινούν οι πρώτες κατ' οίκον αξιολογήσεις

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σύντομα και σε επιπλέον Περιφέρειες της χώρας

anapiria-prosopikosvoithos
Ξεκινούν οι πρώτες κατ' οίκον αξιολογήσεις της α' φάσης του πιλοτικού προγράμματος Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, όσοι επιλέχθηκαν για τις πρώτες αξιολογήσεις, θα λάβουν σήμερα σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να επιλέξουν το ραντεβού τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα prosopikosvoithos.gov.gr/. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες των πρώτων αξιολογήσεων είναι από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν νέοι κύκλοι αξιολογήσεων. Για όσους δεν επιλέξουν οι ίδιοι ραντεβού, το σύστημα θα επιλέξει αυτόματα ένα ραντεβού για αυτούς και θα λάβουν σχετική ενημέρωση.

Με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας, έχουν συγκροτηθεί ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από: α) κοινωνικό λειτουργό, β) ψυχολόγο, γ) φυσικοθεραπευτή, δ) εργοθεραπευτή και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν λάβει ειδική επιμόρφωση και αναλυτικές οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, ξεκινά άμεσα για τα πρώτα 1.000 άτομα με αναπηρία στην Αττική και θα επεκταθεί σύντομα και σε επιπλέον Περιφέρειες της χώρας, ενώ το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από τη γιάφκα των επτά ληστών

Θρίλερ με την εξαφάνιση 44χρονης στη Ρόδο: Στο σκοτάδι οι έρευνες – Εκδόθηκε Silver Alert

Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση για τις παρακολουθήσεις στα γραφεία του ΚΚΕ το 2016
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης