Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από θρασύτατη διάρρηξη σε ψιλικατζίδικο

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από θρασύτατη διάρρηξη σε ψιλικατζίδικο

Οι δράστες  πήραν εμπόρευμα 12.000 ευρώ και μετρητά

thessaloniki_rififi_xr
Βίντεο ντοκουμέντο από ακόμα μια θρασύτατη διάρρηξη που σημειώθηκε σε κατάστημα καφέ - ψιλικών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά τα ξημέρωματα της Τετάρτης, εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν περίπου στις 03.00 όταν δύο δράστες κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα από την πλαϊνή πλευρά της επιχείρησης που βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου και στη συνέχεια εισέβαλαν στον εσωτερικό χώρο κάνοντας «έρπειν» μέσα από το ντουλάπι, κάτω από τον πάγκο εργασία.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και οι δράστες κατευθύνθηκαν αμέσως στον πίσω χώρο προκειμένου να ξηλωσουν το σύστημα συναγερμού και το πέταξαν μέσα σε έναν κουβά με νερό. Μάλιστα, δε σταμάτησαν εκεί, αφού κατάφεραν να απενεργοποιήσουν και τους ανιχνευτές κίνησης.

Θεσσαλονίκη: Διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί σε κατάστημα ψιλικών 2
Κλείσιμο


Όπως φαίνεται και στα βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και δημοσιεύει το protothema.gr, οι δράστες χωρίς να χάσουν χρόνο αλλά και χωρίς να δείχνουν ότι βιάζονται, φόρτωσαν σε δύο μεγάλες μαύρες σακούλες όλα τα τσιγάρα που βρήκαν στο ράφι, εκτιμώμενης αξίας 10.000-12.000 ευρώ, ενώ άρπαξαν και συνολικά 1.000 ευρώ σε μετρητά. Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν καρέ - καρέ από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, ενώ το βίντεο εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση των ατόμων.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τα δύο άτομα φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι και γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα, έμειναν για 10-15 λεπτά εντός του καταστήματος, ενώ φαίνεται πως ήξεραν πολύ καλά την... δουλειά τους. Μάλιστα, λίγο πριν «μπουκάρουν» στο μαγαζί, φρόντισαν να κόψουν τα καλώδια σταθερής τηλεφωνίας από την διπλανή πολυκατοικία, τα οποία συνδέονται με την επιχείρηση, προκειμένου να μη σταλεί ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη και την εταιρεία security.

Θεσσαλονίκη: Διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί σε κατάστημα ψιλικών


«Τα άτομα μπήκαν στο μαγαζί και φαίνεται ότι γνώριζαν καλά τι ήθελαν να κάνουν και πως να κινηθούν. Δε ξέρω αν τους περίμενε κάποιος συνεργός τους απέξω», ανέφερε ο ιδιοκτήτης.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η επιχείρηση το τελευταίο διάστημα σταματούσε νωρίτερα το ωράριο λειτουργίας προκειμένου να μη γίνεται στόχος ληστών. «Επειδή παλιότερα λειτουργούσαμε σε 24ωρη βάση είχαμε πέσει αρκετές φορές θύματα ληστειών και κλοπών και για αυτόν τον λόγο, το τελευταίο διάστημα, αποφασίσαμε να κλείνουμε το βράδυ, για να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις», σημείωσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης