Βόλος: 53χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή για ασέλγεια σε 16χρονη

Βόλος: 53χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή για ασέλγεια σε 16χρονη

Ο ελεύθερος επαγγελματίας υποστήριξε πως οι δύο τους είχαν σχέση όσο η νεαρή κοπέλα εργαζόταν ως μαθητευόμενη στην επιχείρησή του

ασελγεια
Ένοχο για κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση έκρινε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας 53χρονο ελεύθερο επαγγελματία από τον Βόλο.

Το δικαστήριο με απόφαση κατά πλειοψηφία (έξι ψήφοι υπέρ της ενοχής έναντι μιας) έκρινε ένοχο τον 53χρονο για ασέλγεια σε βάρος 16χρονης τότε εκπαιδευόμενης στην επιχείρησή του και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών με τριετή αναστολή. 

Οι δύο τους φέρεται να είχαν συνευρεθεί σεξουαλικά εκτός της επιχείρησης του 53χρονου σήμερα επαγγελματία, που φέρεται να την απασχολούσε ως εκπαιδευόμενη-μαθητευόμενη στην επιχείρησή του. Η εισαγγελική πρόταση ήταν επίσης υπέρ της ενοχής του κατηγορούμενου. Ο 53χρονος φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν γνώριζε την ηλικία της ανήλικης, καθώς η σωματική της διάπλαση προσομοίαζε με μεγαλύτερης γυναίκας, ότι η σχέση τους ήταν γνωστή και όχι κρυφή, καθώς έβγαιναν τακτικά, ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε ερωτική πράξη εντός της επιχείρησης στη διάρκεια της μαθητείας και εργασίας της, παρά σε εξωτερικούς χώρους και ότι ποτέ δεν είχε ασκήσει βία σε βάρος της, ενώ οι σεξουαλικές συνευρέσεις γίνονταν με τη θέλησή της. Από την πλευρά της η 20χρονη σήμερα κοπέλα φέρεται να κατέθεσε ότι την εκμεταλλεύτηκε ο 53χρονος επαγγελματίας και την ξεγέλασε, προκειμένου να την παρασύρει σε γενετήσιες πράξεις.

Ο 53χρονος κρίθηκε τελικά ένοχος για κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση από ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και όχι τα 18, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις από πρόσωπο που παραδίδει μαθήματα σε ανήλικο. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της τότε 16χρονης αλβανικής υπηκοότητας φέρεται να τελέστηκε το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, σε χώρους εκτός της επιχείρησης του κατηγορούμενου. Οι γονείς της τότε ανήλικης κατήγγειλαν τα γεγονότα και υπέβαλαν μήνυση κατά του Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία, ενώ την ίδια καταγγελία φέρεται να έκανε και ο αδερφός της. Η ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δίσταζε να μιλήσει για ό,τι φέρεται να της συνέβη, αλλά κίνησε τις υποψίες των γονέων της, όταν σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει στην επιχείρηση, όπου εκπαιδευόταν, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι επίσημοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του Κωνσταντίνου τη Δευτέρα

Βίντεο: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στο Μαρούσι - Έβαλαν δυναμίτιδα

«Άγγιξαν» τα triple doubles Γιόκιτς και Σαμπόνις, νίκη για Νικς και Πίστονς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης