Μίνα Γκάγκα: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εξομαλυνθεί τα πράγματα με τις ελλείψεις φαρμάκων

Μίνα Γκάγκα: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εξομαλυνθεί τα πράγματα με τις ελλείψεις φαρμάκων

«Όλη η Ευρώπη είναι σε εγρήγορση, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος συναγερμού, αυτή τη στιγμή», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

farmaka

Την εκτίμηση ότι με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, το θέμα της έλλειψης φαρμάκων θα εξομαλυνθεί μέχρι το τέλος του μήνα εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με το Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Καταρχήν έχουμε γενόσημα φάρμακα για τα αντιπυρετικά σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό που είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι είναι ότι αντιπυρετικά και γενικά παυσίπονα υπάρχουν, σε άλλες ονομασίες, αλλά πάντως υπάρχουν. Κάνουμε επίσης μια πολύ μεγάλη συνεργασία με τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να αυξήσουμε τη δική μας παραγωγή, την ελληνική παραγωγή φαρμάκων, ώστε να έχουμε περισσότερα. Και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό και μια σειρά άλλων μέτρων που πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων», ανέφερε η κ. Γκάγκα σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπάρχει και μία πτυχή του προβλήματος που συνδέεται με διεθνείς ελλείψεις. «Υπάρχουν ελλείψεις στην Αμερική, υπάρχουν ελλείψεις σε όλη την Ευρώπη. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίον έχουμε ελλείψεις είναι ότι οι μεγάλες χώρες που κάνουν παραγωγή πρώτων υλών, όπως είναι η Κίνα και Ινδία, σταμάτησαν, ή μείωσαν την παραγωγή», εξήγησε.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος πιο επικίνδυνος ιός»

Αναφερόμενη στην γενικότερη ανησυχία σχετικά με τον covid που έχει προκαλέσει η έξαρση του ιού στην Κίνα η κ. Γκάγκα τόνισε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή. «Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος πιο επικίνδυνος ιός. Το πρόβλημά της Κίνας είναι ότι έχει πάρα πολλούς ανεμβολίαστους, και πολλούς ανθρώπους με προβλήματα υγείας, οπότε είναι σαν να είμαστε εμείς ένα χρόνο πριν. Αυτό που φαίνεται να γίνεται εισήγηση είναι πιθανώς να χρειαστεί να ταξιδέψουν με αρνητικό τεστ από την Κίνα ταξιδιώτες. Όλη η Ευρώπη είναι σε εγρήγορση, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος συναγερμού, αυτή τη στιγμή», εξήγησε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης