Τα νοσηλευτικά δρώμενα στο επίκεντρο του 22ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ

Τα νοσηλευτικά δρώμενα στο επίκεντρο του 22ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ

Πάνω από 2.300 συμμετοχές στο συνέδριο που έγινε στα Μετέωρα

synedrio_nosileutes
Με καθολική συμμετοχή των μελών της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.), πληθωρική παρουσία φοιτητών Νοσηλευτικής, επιστημονικών φορέων και επαγγελματιών υγείας, που ξεπέρασαν τις 2.300 συμμετοχές, διεξήχθη εφέτος στα Μετέωρα το 22ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., υβριδικά και απόλυτα προσαρμοσμένο στα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Το επιστημονικό πρόγραμμα ήταν απόλυτα προσαρμοσμένο στα νεότερα δεδομένα στο χώρο της υγείας, συνδυάζοντας το επιστημονικό έργο, με την εφαρμογή καινοτόμων κλινικών πρακτικών, στην καθημερινή κλινική άσκηση. Διακεκριμένοι επιστήμονες ανέλυσαν ενδελεχώς όλες τις πτυχές ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκαλώντας γόνιμο διάλογο και εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ των συνέδρων. Ξεκινώντας από την προπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών νοσηλευτικής, έως την άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλματος στις Υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποτυπώθηκαν ευκρινώς όλες οι διαχρονικές παθογένειες και προτάθηκαν ρεαλιστικές λύσεις, ώστε το Νοσηλευτικό Επάγγελμα να αποτελεί κίνητρο επιλογής κι όχι αποφυγής. Άλλωστε, η βιωσιμότητα των Εθνικών Συστημάτων Υγείας εξαρτάται από τους Νοσηλευτές κι αυτό αποτελεί μια παγκόσμια παραδοχή» επισημαίνει με αφορμή μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση ο πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, κ. Γιώργος Αβραμίδης.


Το συνέδριο τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και η παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος μοριοδοτήθηκε με Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την Ε.Ν.Ε., σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του συνεδρίου βραβεύτηκαν για τη διαχρονική προσφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Τρικάλων κυρία Αντωνία Μπιτσάκη.

Ξεχωριστή στιγμή η τιμητική βράβευση του Νοσηλευτή – συνδικαλιστή Νικόλαου Παπανδρέου

Κλείσιμο
Ξεχωριστή στιγμή στις βραβεύσεις, αποτέλεσε η τιμητική βράβευση του Νοσηλευτή – συνδικαλιστή Νικόλαου Παπανδρέου, για το ήθος, τον αλτρουισμό και τη μαχητικότητά, μέσα από τη επαγγελματική και επιστημονική του διαδρομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την ανάπτυξη του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος. Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του κ. Αικατερίνη Φώτου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονων συναισθηματικής φόρτισης. Επιπλέον, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., το 1ο Βραβείο Πρωτότυπης Ερευνητικής Εργασίας, θα φέρει τιμητικά το όνομα του.


Επιπλέον η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων απένειμε στον Πρόεδρο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. κ. Γεώργιο Αβραμίδη, βραβείο προς στους Νοσηλευτές – μέλη της Ομοσπονδίας, για το ήθος, την ανιδιοτέλεια και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID – 19, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία.

Επίσης πραγματοποιήθηκε δράση ευαισθητοποίησης και εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών, σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Σε ότι αφορά το επιστημονικό πρόγραμμα, περιλάμβανε: 11 Κλινικά Φροντιστήρια – Σεμινάρια, 12 Διεπιστημονικές Διαλέξεις, 23 Στρογγυλές Τράπεζες, 118 Αναρτημένες & Προφορικές Ανακοινώσεις.

Τα βραβεία για τις ερευνητικές και ανασκοπικές εργασίες

Κατά την τελετή λήξης του συνεδρίου απονεμήθηκαν οι βραβεύσεις για τις κάτωθι πρωτότυπες ερευνητικές και ανασκοπικές εργασίες:

- Βραβείο Πρωτότυπης Βιβλιογραφικής Ανασκόπησης για την εργασια με τίτλο «ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΛΑΓΙΑ ΣΚΛΥΡΗΝΣΗ», με συγγραφέα τον Κωνσταντίνο Γιαγκούλη

- Βραβείο Πρωτότυπης Βιβλιογραφικής Ανασκόπησης για την εργασια με τίτλο «ΤΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ», με συγγραφική ομάδα τους Μαρία Καπρίτσου, Βασιλική Παπανικολάου, Ελένη Κορνάρου, Θεόδωρο Σεργεντάνη

- Βραβείο Πρωτότυπης Ερευνητικής Εργασίας για την εργασία με τίτλο «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΛΚΩΝ ΠΙΕΣΗΣ ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ», με συγγραφική ομάδα τους Χριστίνα Ζερβουδάκη, Αγγελική Κωνσταντινίδη, Χριστίνα Λουκάκη, Μαρίνα Τζίνη, Ιωάννα Βελεγράκη, Μαρία Κορέτση

- Βραβείο Πρωτότυπης Ερευνητικής Εργασίας για την εργασία με τίτλο «ΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (DRGs) ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ MANAGEMENT: ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ», με συγγραφέα τον Αναστάσιο Δαρδόγιαννο.



Ειδήσεις σήμερα:

«Να συγκληθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου», λέει ο Παπαδόπουλος για τα 4,9R στην Εύβοια


Βρετανοί βουλευτές επιρρεπείς στον σεξοτουρισμό εύκολα θύματα από ρωσίδες «Μάτα Χάρι»


Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο της παιδικής της φίλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης