Δυστύχημα στη Ρουμανία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες - «Τους έβλεπα μέσα στα αίματα»

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες - «Τους έβλεπα μέσα στα αίματα»

Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 53χρονου που σκοτώθηκε - Επιστρέφουν σταδιακά στην Ελλάδα οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου

voukourestimak
Ένας 53χρονος από τη Λάρισα είναι ο νεκρός από το δυστύχημα με το λεωφορείο που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, στο κέντρο του Βουκουρεστίου, με τις αρχές της Ρουμανίας να διερευνούν τα αίτια του τροχαίου.

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο, που μετέδωσε το τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης «Digi 24» της Ρουμανίας, ήρθε πάντως να ρίξει περισσότερο φως στην τραγωδία.  Όπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το onlarissa.gr και το οποίο καταγράφεται από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που κινείτο ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός φαίνεται να αλλάζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην κολώνα, που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής στον Νίκο Χλώψιο.


Apar noi date în cazul accidentului de la Unirii: Autocarul ar fi pornit la drum cu doi șoferi


Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει πάνω στον περιοριστή ύψους. 

Όπως αναφέρουν τα ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpa1qq4cf5jl)


Ο 53χρονος
που δούλευε μέχρι πριν λίγο καιρό ως εργοδηγός σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στη Ρουμανία, αποφάσισε να κάνει έκπληξη στη γυναίκα του ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι. Πίσω του αφήνει δύο παιδιά, 21 ετών και 23 ετών. «Ήθελε να κάνει μία έκπληξη στη σύζυγό του και της έκανε ένα δώρο να πάνε στο Βουκουρέστι εκεί στα μέρη που ήταν κι αυτός και ήθελε να της τα δείξει, αλλά βλέπετε ότι ο Θεός είχε άλλα επιλέξει» αναφέρει η αδελφή του χαρακτηριστικά.

«Το παιδί μου θέλω! Πήγε για βόλτα. Αχ, έφυγε το παιδί μου. Πήγε να ξεσκάσει. Αυτόν τον δρόμο τον έκανε χιλιάδες φορές. Δύο χρόνια δούλευε στη Ρουμανία. Πήγαινε ερχόταν με το αυτοκίνητο. Αυτός οδηγούσε με άλλον οδηγό. Δεν του είχε συμβεί τίποτα. Τώρα που πήγε να ξεσκάσει, τώρα τον βρήκε το κακό, παιδιά μου, τι να πω άλλο… Τι να πω…» δηλώνει η μητέρα του 53χρονου Νίκου Χλώψιου που έχασε τη ζωή του στο ταξίδι στο Βουκουρέστι.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πως τραυματισμένη είναι και η σύζυγός του, η οποία μόλις πριν λίγες ώρες έμαθε για τον θάνατο του άντρα της. Έχει σπάσει πλευρά, θώρακα, και έχει ράμματα στο κεφάλι. Όπως αναφέρει η αδελφή του συζύγου της, δεν ήταν σε θέση να μιλήσει και βρισκόταν σε σύγχυση αναφορικά με το τι έχει συμβεί με τον άνδρα της. Σύμφωνα με την Πρέσβη της Ελλάδος στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, ο υφυπουργός εσωτερικών της Ρουμανίας ο οποίος είναι χειρουργός και ο ίδιος, με το που είδε να απεγκλωβίζουν από το λεωφορείο, τον άτυχο άνδρα, εκτίμησε κατ' ιδίαν στην πρεσβεία ότι δεν επρόκειτο να επιβιώσει.

«Μπήκα στο λεωφορείο και έβγαλα έξω έναν άνδρα. Η σύζυγός του, δυστυχώς, έμεινε πίσω. Είχε τις αισθήσεις της, αλλά ήταν παγιδευμένη» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

«Όταν πήγα στα νοσοκομεία και εγώ και οι συνεργάτες μου νομίζαμε ότι όσοι είχαν απομείνει ήταν καλά. Όταν πήγα όμως στο ξενοδοχείο χθες το βράδυ μετά από τα νοσοκομεία αντιμετώπισα ανθρώπους που έφεραν και εκείνοι εκδορές και μώλωπες, αλλά είχαν επιλέξει να μην επισκεφθούν νοσοκομείο λόγω ακριβώς του ισχυρού σοκ» αναφέρει η Πρέσβης της Ελλάδος.

Στο μεταξύ στο Star μίλησε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Ρουμανίας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια να κρατήσουν στη ζωή τον 53χρονο. «Καταφέραμε να τον επαναφέρουμε για λίγο, αποφασίσαμε να τον στείλουμε γρήγορα στο νοσοκομείο και στο νοσοκομείο τον χάσαμε. Είναι πολύ θλιβερό για εμάς, επειδή προσπαθήσαμε πολύ για να τον σώσουμε» εξήγησε.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpa8u3gkj0ip)

Στην κάμερα του Star μίλησε επίσης, επιβάτης που έζησε τον εφιάλτη. Η ίδια ήταν από τους τυχερούς καθώς ήταν σε σημείο κοντά στην πόρτα του λεωφορείου και κατάφερε να βγει γρήγορα έξω. «Το υπόλοιπο ήταν τραγικό. Βλέπαμε να βγαίνουν μέσα στα αίματα».

Συγκλονίζει μια άλλη επιβάτης που τραυματίστηκε στο φρικτό τροχαίο. «Ξαφνικά νιώθω ένα «μπαμ» και κάτι να με πλακώνει. Ένιωσα ένα βάρος στην πλάτη μου και είχε σφηνωθεί το κεφάλι μου στο κάθισμα. Η οροφή του λεωφορείου είχε λυγίσει από το βάρος της σιδερένιας πύλης και είχε πέσει πάνω μου, δε μπορούσα να σηκωθώ. Αρχισα να φωνάζω "δε μπορώ να αναπνεύσω, δε μπορώ να αναπνεύσω"» είπε.

Mάλιστα, στο συγκεκριμένο σημείο έχουν ξαναγίνει ατυχήματα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας Τούρκος οδηγός νταλίκας είχε «φρακάρει» ακριβώς σε αυτό το σημείο. Αυτή τη φορά, όμως, το τροχαίο με το τουριστικό λεωφορείο με τους Έλληνες είχε τραγικό απολογισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Χαλκηδόνα: Διαρρήκτης «κατέβασε» τζαμαρία με καπάκι φρεατίου και «ξάφρισε» κάβα σε μεζεδοπωλείο - Δείτε βίντεο

Πελέ: Κρίσιμες ώρες - «Άλλη μια νύχτα μαζί» γράφει η κόρη του - Στο νοσοκομείο και ο γιος του

Δημοσκόπηση Marc για το «ΘΕΜΑ»: Στο 8,1% το προβάδισμα της ΝΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης