ΕΣΥ: Επιστολή νοσηλευτών προς το υπουργείο Υγείας για το έκτακτο βοήθημα σε αστυνομικούς και λιμενικούς

ΕΣΥ: Επιστολή νοσηλευτών προς το υπουργείο Υγείας για το έκτακτο βοήθημα σε αστυνομικούς και λιμενικούς

Ζητούν «τις δίκαιες αξιώσεις που αντιστοιχούν στο δύσκολο έργο που φέρνουμε καθημερινά εις πέρας»

prosopikos_giatros_nea_xr
Την έντονη δυσαρέσκειά τους διατυπώνουν με επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας οι νοσηλευτές του ΕΣΥ με αφορμή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε από την κυβέρνηση στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς την αύξηση 10% στους μισθούς των ιατρών, υπογραμμιζοντας τη μη παροχή παρόμοιων οικονομικών κινήτρων. Παράλληλα, ζητούν από την πολιτική ηγεσία να αναγνωρίσει έμπρακτα τη συμβολή των νοσηλευτών στο σύστημα υγείας της χώρας, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όσο και διαχρονικά.

«Εχοντας συνειδητότητα του ρόλου μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προβαίνουμε στις δίκαιες αξιώσεις που αντιστοιχούν στο δύσκολο έργο που φέρνουμε καθημερινά εις πέρας. Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση της εργασίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη οικονομικών κινήτρων, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επαγγελματική εξουθένωση και στην αποστροφή των νέων από το επάγγελμά μας. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός Νοσηλευτών αποχωρεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε διότι δεν αντέχει τη σκληρή εργασιακή καθημερινότητα. Βασικό δίκαιο αίτημα των νοσηλευτών αποτελεί το ειδικό μισθολόγιο με ανάλογες αυξήσεις, που να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο, το οποίο πρέπει να αμείβεται ανάλογα, ώστε να αποτελεί κίνητρο» αναφέρει στην επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ.

Στηλιτεύει ωστόσο η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ το γεγονός ότι, παρότι έχει προβεί επανειλημμένα σε αιτήματα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα του νοσηλευτικού επαγγέλματος, αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αποδεκτά.

«Οι Νοσηλευτές διαθέτουμε περισσή ευαισθητοποίηση απέναντι στους ασθενείς, αλλά και στην επαγγελματική μας δεοντολογία. Για το σκοπό αυτό, παραμένοντας στο καθήκον μας, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, απαιτώντας από εσάς την έμπρακτη στήριξή μας» καταλήγει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίλιον: Προφυλακίζονται οι τρεις 15χρονοι για τον ομαδικό βιασμό ανήλικου συμμαθητή τους

Ρουμανία: Βίντεο μέσα από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι - «Πάρε ανάσα!»

Τα μυστήρια του Κατάρ: Ο ατέλειωτος πλούτος, το φυσικό αέριο και η οικογένεια Αλ Θάνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης