Κύπρος: «Κλείδωσε» η εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου ως νέου Αρχιεπισκόπου

Κύπρος: «Κλείδωσε» η εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου ως νέου Αρχιεπισκόπου

Οι διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν από την περασμένη Δευτέρα δημιούργησαν ισχυρή πλειοψηφία για τον Μητροπολίτη Πάφου και αναμένεται να εκλεγεί από τη πρώτη ψηφοφορία

μητροπολιτης-παφου
Αύριο το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εκλέγει το νέο αρχιεπίσκοπο, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Οι διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν από την περασμένη Δευτέρα δημιούργησαν ισχυρή πλειοψηφία για τον Μητροπολίτη Πάφου και αναμένεται να εκλεγεί από τη πρώτη ψηφοφορία.

Αύριο το «τριπρόσωπο» που προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου θα τεθεί στη κρίση της Ιεράς Συνόδου, για να εκλέξει τον έναν εκ των τριών ως Αρχιεπίσκοπο.

Πρώτος στις εκλογές είχε καταταγεί με ποσοστό 36% ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, δεύτερος ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος με 19% και τρίτος ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας με 18% .

Ο Αθανάσιος είχε απευθύνει έκκληση στα μέλη της Ιεράς Συνόδου να επιλέξουν ως Αρχιεπίσκοπο τον πρώτο σε ψήφους (τον εαυτό του), ώστε να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού. Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες ανέφεραν πως το καταστατικός δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και όταν αυτό είχε εγκριθεί ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν είχε διαφωνήσει.

Με δεδομένο το συσχετισμό δυνάμεων στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Πάφου είχε τις περισσότερες ψήφους, αλλά δεν είχε απόλυτη πλειοψηφία. Τις τελευταίες μέρες έγιναν διαβουλεύσεις και εξασφάλισε τις ψήφους ακόμα τριών Μητροπολιτών και έτσι αναμένεται να εκλεγεί με 1 ψήφους έναντι 5 του Μητροπολίτη Λεμεσού.


Ειδήσεις σήμερα

Ίλιον: Αυτό είναι το σπίτι-κολαστήριο που οκτώ 15χρονοι βίαζαν συμμαθητή τους

Η θεία από την Αυστραλία με το μισό εκατ. ευρώ που πήγε στην Κιβωτό

Μπουζούκια στις γιορτές: Πόσο θα κοστίζει το κάθε τραπέζι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης