Λάρισα: Ρομά αρνείται ότι καλούσε μέσω TikTok «να σκοτώσουν αστυνομικούς, με καραμπίνες, καλάσνικοφ και ούζι»

Λάρισα: Ρομά αρνείται ότι καλούσε μέσω TikTok «να σκοτώσουν αστυνομικούς, με καραμπίνες, καλάσνικοφ και ούζι»

Το βίντεο αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες μετά  την μη προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά

roma_tiktok
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε το μεσημέρι της Τετάρτης ο 43χρονος Ρομά από τη Λάρισα που συνελήφθη καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δημοσίευσε στο «TikTok» βίντεο με το οποίο προέτρεπε τους Ρομά «να σκοτώσουν αστυνομικούς, με καραμπίνες, καλάσνικοφ και ούζι που έχουν και να τους καθαρίσουμε έναν – έναν, όπως κάνουν αυτοί σε εμάς».

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε τρίτο λογαριασμό της διαδικτυακής πλατφόρμας και απεικονίζεται ο 43χρονος, «ανέβηκε» τη Δευτέρα, μερικές ώρες μετά από την ανακοίνωση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τη μη προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε εχθές στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Μετά από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε, παραπέμφθηκε να δικαστεί σήμερα στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιώργο Μπαρτζώκη, το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου το επίμαχο βίντεο να σταλεί για περαιτέρω ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και να κληθεί η αστυνομικός που συνέταξε τη δικογραφία. Ο 43χρονος Ρομά ο οποίος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και κρατείτο, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βίντεο «κατέβηκε» από την γνωστή πλατφόρμα ύστερα από τη σύλληψη του 43χρονου.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο κ. Μπαρτζώκης, ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά ότι στο συγκεκριμένο βίντεο χρησιμοποίησε τις απειλές και τα λόγια που του αποδίδονται και περιλαμβάνονται στην δικογραφία και υποστηρίζει ότι δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο του βίντεο, συνολικής διάρκειας 02.14, για βιοπραγίες κατά αστυνομικών. Προσθέτει, δε, ότι ο εντολέας του είναι «μειωμένης αντίληψης» και ότι το βράδυ που δημοσίευσε το βίντεο είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

«Το μόνο που αναφέρει στο βίντεο είναι ότι ζητάει δικαιοσύνη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά και ότι «αυτή είναι η δημοκρατία που έχετε; Έτσι κοιτάτε τους πολίτες; Μη βρω στον δρόμο μου κανέναν πρόεδρο». Αυτό είναι το μόνο που είπε και τίποτα σχετικό με βία ενάντια σε αστυνομικούς», τονίζει ο κ. Μπαρτζώκης.

Για ανάλυση το βίντεο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Κλείσιμο
Ο δικηγόρος του 43χρονου, επισημαίνει, ότι «το δικαστήριο δεν πίστεψε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας και διέταξε την τεχνική απομαγνητοφώνηση του βίντεο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας και την κλήση της μάρτυρας αστυνομικού που συνέταξε τη δικογραφία. Η άποψή μου είναι ότι οι αστυνομικοί μπερδεύτηκαν από τα γεγονότα που γίνονταν κατά κόρον σε αυτή την περίοδο και θεώρησαν ότι ο εντολέας μου είπε αυτά τα πράγματα, ενώ η αλήθεια είναι ότι είπε κάτι εντελώς διαφορετικό».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκη, «πρόκειται για… γκάφα της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλησαν να φορτώσουν στον εντολέα μου όλες τις βιοπραγίες που ενδεχομένως φοβήθηκαν για τα επεισόδια σχετικά με τον 16χρονο και να τα «φορτώσουν» επάνω του για να μη ξανά γίνουν επεισόδια. Το μόνο που έκανε ο εντολέας μου ήταν ένα απλό βίντεο στο «TikTok» με το οποίο διαμαρτύρεται με ειρηνικό τρόπο. Το μόνο που είπε είναι ‘μόνο μη βρω κανέναν πρόεδρο’».

εικονα_Viber_2022-12-21_14-58-48-837

«Να μας καλέσει ο υπουργός για να ζητήσει συγνώμη»

Ο 43χρονος Ρομά, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, υποστηρίζει ότι είναι «μειωμένης αντίληψης» και ότι το βράδυ που δημιούργησε και δημοσίευσε το επίμαχο βίντεο στην γνωστή πλατφόρμα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ως εκ τούτου ήταν σε κατάσταση μέθης.

Σε σχετική της ανακοίνωση για τη σύλληψή του, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Όπως προέκυψε, χθες (19-12-2022), σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε διαδικτυακή πλατφόρμα, ο δράστης εμφανίζεται να απευθύνει κάλεσμα σε άλλα άτομα να προβούν σε διάπραξη εγκληματικών ενεργειών σε βάρος αστυνομικών, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού».

Αναφερθείς σχετικά σε αυτό, ο κ. Μπαρτζώκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Κόμματος Δανειοληπτών, εξέφρασε την λύπη του για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και τόνισε ότι εκδόθηκε χωρίς να ελεγχθεί η δικογραφία και το βίντεο.

«Προφανώς έχουν φοβηθεί οι άνθρωποι με όλα αυτά που γίνονται, ωστόσο ο κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει να μας καλέσει στην Αθήνα και να ζητήσει συγνώμη από τον εντολέα μου. Αυτό που θέλουμε είναι μία φιλήσυχη εξέλιξη αυτών των υποθέσεων. Περιμένουμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μας καλέσει για να ζητήσει συγνώμη, καθώς έγινε λάθος και να ομαλοποιηθούν τα πράγματα. Εμείς αγαπάμε την Ελληνική Αστυνομία και δεν θα λέγαμε κάτι κακό, όμως διαμαρτυρόμαστε για αυτό το γεγονός καθώς σίγουρα έγινε κάποιο μπέρδεμα. Είναι απίστευτο αυτό το πράγμα που έχει γίνει», υποστηρίζει ο δικηγόρος του 43χρονου.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο μηχανή που ενδέχεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες της ληστείας στη Rolex

Η μυστική συνάντηση Τζιόρτζι-Παντσέρι με τους Καταριανούς και ο «χοντρός χαρτοφύλακας»

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο – Εκτίμηση ότι περιέχει 2 με 3 τρισ. κυβικά πόδια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης