Κιβωτός του Κόσμου: Οι «Υποστηρικτές» απαντούν για τα χρήματα από τις κηδείες που συγκεντρώνονταν

Κιβωτός του Κόσμου: Οι «Υποστηρικτές» απαντούν για τα χρήματα από τις κηδείες που συγκεντρώνονταν

Πρόκειται για την τέταρτη ανάρτησή τους - «Η Κιβωτός δεν έχει λάβει καμία κρατική επιχορήγηση, εκτός από 50.000 ευρώ»

antonios_arthro
Οι υποστηρικτές της Κιβωτού και πρώην στενοί συνεργάτες του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, ξαναχτύπησαν και πάλι διαδικτυακά μέσω νέας ανάρτησης τους στη σελίδα της ΜΚΟ στο Facebook.

Στην τέταρτη κατά σειρά ανάρτηση, οι διαχειριστές της σελίδας αποφάσισαν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, σχετικά με τα όσα ακούστηκαν αναφορικά με τα χρήματα που συγκεντρώνονταν από κηδείες και καταστήματα, όπου τοποθετούνταν τα ειδικά κουτιά υπέρ των παιδιών της «Κιβωτού του κόσμου». Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους τα χρήματα όχι μόνο καταμετρούνταν, αλλά και κόβονταν πάντα αποδείξεις, οι οποίες στην συνέχεια αποστέλλονταν στους ενδιαφερόμενους μαζί με την απαραίτητη ευχαριστήρια κάρτα.

Οι διαχειριστές της σελίδας, που ανήκουν στο κοντινό περιβάλλον του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» πατρός Αντωνίου, στην ανάρτηση τους ξεκαθαρίζουν επίσης πως η ΜΚΟ όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε λάβει καμία κρατική επιχορήγηση πλην των 50 χιλιάδων ευρώ, ποσό που στην πορεία ανακλήθηκε εξαιτίας της καταγγελίας του 19χρονου για ασέλγεια. Με το ποσό αυτό η «Κιβωτός του κόσμου» είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει σε όλες τις δομές ειδικά δωμάτια για Covid-19.



Διαβάστε την ανάρτηση:

«4η ανάρτηση:

(Κρατική επιχορήγηση - Δωρεές σε είδος - Κουτιά σε μαγαζιά και τελετές-Αποθήκες).

-Η Κιβωτός δεν λάμβανε κρατικά κονδύλια βασιζόταν σε ιδιωτικές χορηγίες και εθελοντικές πρωτοβουλίες.

(Τελευταία έλαβε μια χορηγία από το υπουργείο οικονομικών με πρωτοβουλία του υπουργού (50.000€) για να φτιάξει δωμάτια covid-19 σε όλες τις δομές η οποία έγινε ανάκληση μετά την υποτιθέμενη κατάθεση του 19χρονου(ας μην μπούμε σε ανάλυση για το ποιόν του, ο χρόνος θα μας το δείξει).

-Η οργάνωση δεχόταν όλες τις δωρεές εκτός από πράγματα που δεν είχε ανάγκη για παράδειγμα άμα κάποιος ήθελε να δωρίσει ένα μονό κρεβάτι αλλά η ανάγκη ήταν για κρεβάτι τύπου κουκέτας και ήδη στην αποθήκη είχε 10 μονά κρεβάτια δεν δεχόταν την δωρεά διότι δεν θα βοήθαγε στην καθημερινή λειτουργία παρά μόνο να αποθηκευτεί κάτι που δεν προτιμούσε η Κιβωτός, εάν κάποιος ήθελε να δωρίσει ρούχα ανδρικά αλλά δεν είχε άνδρες η οργάνωση καθώς βοηθούσε μητέρες με παιδιά δεν γινόταν δεκτή η προσφορά.
Μετά από 25 χρόνια λειτουργίας κάποια πράγματα ήταν δεδομένο ότι υπήρχαν στην αποθήκη μας ακόμα και παιδικά ρούχα-παιχνίδια-βιβλία είχαν καλυφθεί οπότε οι ανάγκες πλέον ήτανε συγκεκριμένες.

-Τα κουτιά σε μαγαζιά είτε σε τελετές μπαίναμε μετά από επιθυμία των ιδιοκτητών των καταστημάτων είτε μετα από επιθυμία συγγενών των κεκοιμημενων όπου ζητούσαν να υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος και το γνώριζαν τα γραφεία τελετών τα οποία ερχόντουσαν σε επαφή με την Κιβωτό.

Στα καταστήματα η καταμέτρηση γινόταν όποτε έφερναν τα κουτιά στην οργάνωση ενώ στις τελετές γινόταν την επόμενη ημέρα μετά το τέλος της τελετής και στέλνανε και ενημέρωση προς την οικογένεια για τα ονόματα και το ποσό.

Εννοείται ότι έκοβαν αποδείξεις και στις δύο περιπτώσεις!!!

-Αποθήκες υπάρχουν μόνο για τα πράγματα που φυλάσσονταν για τις ανάγκες των δομών και δεν υπάρχει αποθήκη που κάνανε πώληση πραγμάτων είναι ψέμα αυτό που είπαν σε κάποιες εκπομπές και δείξανε αποθήκη που δεν ανήκει στην Κιβωτό με ρούχα όπου είχε ταμπέλες με τιμές. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και για άλλα πράγματα όπως είχαμε πει από την αρχή σιγά-σιγά ότι μαθαίνουμε θα σας το κοινοποιούμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον Παναγιώτη Δημητρά για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών

O Νταν Μπιλζέριαν «αδειάζει» δημόσια τον Salt Bae με... στοιχεία: Είναι περίεργος και χαζός

Ενέργεια: «Βουτιά» ακόμα και κάτω από τα €100 έκανε η τιμή του φυσικού αερίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης