Θάνατοι Μαλένας και Ίριδας: Στην ανακρίτρια ξανά σήμερα η Πισπιρίγκου

Θάνατοι Μαλένας και Ίριδας: Στην ανακρίτρια ξανά σήμερα η Πισπιρίγκου

Αμφίβολη η απολογία της μετά το νέο αίτημα Κούγια

5739893
Στο γραφείο της 35ης ανακρίτριας, η οποία διενεργεί την ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη, αναμένεται να βρεθεί σήμερα η 34χρονη μητέρα των δυο κοριτσιών, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ’ προθέσεως κατά συρροή εις βάρος των δυο ανήλικων κοριτσιών της. Η σημερινή απολογία, ωστόσο, της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον της ανακρίτριας είναι μάλλον αμφίβολη. Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας κατέθεσε νέο συμπληρωματικό αίτημα εξέτασης μαρτύρων πριν την έναρξη της σημερινής απολογίας της κατηγορούμενης μητέρας, δηλώνοντας μάλιστα πως: «Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κυρία κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας».

Αμφισβητώντας το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, με το οποίο οι θάνατοι των δυο κοριτσιών αποδόθηκαν σε εγκληματική ενέργεια και εγκαλώντας την ανακρίτρια για μεροληψία, ο κ. Κούγιας, αναφέρει πως «είναι απαραίτητο προ της απολογίας και προ της ανάκρισης να διενεργηθεί κατά αντιπαράσταση εξέταση των δύο αυτοδιορισθέντων Καρακούκη, Καλόγρηα με τις κυρίες Τσάκωνα, Τσιόλα και τους τακτικούς Ιατροδικαστές κ. Κραββαρίτη, ιατροδικαστή Λάρισας και κ. Μεσογίτη, Ιατροδικαστή Πελοποννήσου, κ. Τσαντίρη, Ιατροδικαστή Πειραιώς, αλλά και την επιλεγείσα ως πραγματογνώμονα στην υπόθεση του ψευτογιατρού με κατηγορούμενο τον Κοντοστάθη Νικόλαο, διακεκριμένη επιστήμονα Ιατροδικαστή Αθηνών και Πειραιώς Δημακοπούλου Ουρανία».

Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας αναφέρει στο σχετικό αίτημά του προς την ανακρίτρια, το οποίο έδωσε χθες στη δημοσιότητα: «Επειδή ευθέως και εντίμως το τονίζω προς το συμφέρον της κυρίας κατηγορουμένης δεν θα επιτρέψω να απολογηθεί χωρίς να διενεργηθούν αυτές οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις, αιτούμαι όπως ικανοποιηθούν τα ως άνω αιτήματα της κυρίας κατηγορουμένης, όντας βέβαιος ότι έτσι θα αποδειχθεί η αθωότητα της, σεβόμενη όπως Σας επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία, το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης ΕΣΔΑ (αρ. 6 παρ. 2), όπως επιβάλλουν εκατοντάδες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Με το σκεπτικό αυτό, ο συνήγορος της 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζψρτζίνας, ζητεί μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν πριν την σημερινή απολογία της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδιας, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου, η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα (για συμπληρωματική κατάθεση) και οι μάρτυρες αυτοί να «εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με όσους αναφέρονται ανωτέρω». Καταλήγοντας ο συνήγορος επισημαίνει: «Άλλως, εξ ονόματος της κας κατηγορουμένης θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της».

Ειδήσεις σήμερα

Σεισμός στην Καλιφόρνια: Για δυο νεκρούς και 11 τραυματίες κάνουν λόγο οι αρχές των ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

«Market pass» και «Qatargate» ανοίγουν την ψαλίδα υπέρ της ΝΔ, λέει γκάλοπ της Pulse

Ομολογίες και αντιφάσεις εξετάζουν οι Αρχές για το Κάταρ-gate – Aύριο η ακρόαση Καϊλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης