Δύο νεκροί αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 41 και 44 ετών, είναι τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης με πυροβολισμούς, που δέχθηκαν από άγνωστο άνδρα, αργά το βράδυ της Κυριακής, σε γνωστό μπαρ της πλατείας Νέας Σμύρνης.
Παράλληλα, από σφαίρα τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα μια 31χρονη Ελληνίδα, που καθόταν σε διπλανό τραπέζι, η οποία νοσηλεύεται στον "Ερυθρό Σταυρό", ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και ένας άνδρας, ο οποίος μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί, προσπάθησε έντρομος να απομακρυνθεί, αλλά σκόνταψε και χτύπησε στο κεφάλι. Δεν χρειάστηκε, όμως, να διακομιστεί σε νοσοκομείο.
Ολα έγιναν λίγο μετά τις 21:30, όταν εμφανίστηκε έξω από το μαγαζί ένας μαυροντυμένος άνδρας, που φορούσε χειρουργική μάσκα, ο οποίος πήγε πήγε στο τραπέζι που καθόντουσαν τα δύο θύματα και ξαφνικά έβγαλε ένα πιστόλι και άρχισε να τους πυροβολεί. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.
Ο 41χρονος έχασε την ζωή του επί τόπου, ενώ ο 44χρονος κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας