«Παράθυρο» για την επέκταση του «market pass» και στις λαϊκές από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

«Παράθυρο» για την επέκταση του «market pass» και στις λαϊκές από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με το βοήθημα απορροφάται ο πληθωρισμός, επισήμακε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς - Προσπάθεια απόδοσης δικαιοσύνης, λέει για το μέτρο ο υπουργός Επικρατείας

laiki
Η ψηφιακή κάρτα αγορών θα αφορά γενικά την αγορά προϊόντων, όχι μόνο τροφίμων, δήλωσε ο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επέκτασης και στις λαϊκές αγορές.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επισήμανε ότι οι «δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου είναι 3,1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα».

Όπως πρόσθεσε, «το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών, αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα». Εξήγησε ακόμη ότι «μία τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ουσιαστικά χρειάζεται να ξοδέψει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα. Εκεί θα γίνεται το 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο».

Σε ερώτημα για το αν στη ψηφιακή κάρτα θα συμπεριληφθούν τα προϊόντα από τη λαϊκή αγορά, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και υπάρχει ταμειακή, αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές».

Επιπλέον, σε συνέντευξή του, επίσης στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε ότι το μέτρο που ανακοίνωσε το Σάββατο στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να λέγεται «food pass» αλλά «Κάρτα αγορών» καθώς περιλαμβάνει και προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, όπως τα χαρτικά.

«Είναι το δεύτερο μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η πρώτη ήταν από τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και τώρα από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων». Επισήμανε ακόμη ότι «τα χρήματα αυτά μπαίνουν σε ένα ταμείο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Είναι η πιο άμεση περίπτωση αναδιανομής πλούτου».

Κλείσιμο
Για τη λογική του μέτρου, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «αυτό που προσπαθήσαμε είναι να μην υπάρχουν οριζόντιες ελάφρυνσης που θα ικανοποιούσαν όλους αλλά λιγότερο, αλλά πήγαμε στοχευμένα σε όσους το έχουν ανάγκη. Μιλάμε για πάνω από 8 εκατ. πολίτες που επωφελούνται από την κάρτα αγορών και τα χρήματα αυτά πρέπει να κατευθυνθούν στον κλάδο που πλήττεται από τον πληθωρισμό, δηλαδή στην αγορά. Θέλαμε να καλύψει το μέτρο το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού».


Ειδήσεις σήμερα:

Μηνιαίο όφελος 120 ευρώ για 4μελή οικογένεια από «food pass» και «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Περικλής Κονδυλάτος για Εύα Καϊλή: «Υποχρέωσή μας να στηρίξουμε μια Ελληνίδα ως εκπρόσωπο της πατρίδας μας»

Το κόλπο με την ΜΚΟ που τελικά «έκαψε» Παντζέρι, Καϊλή και Τζιόρτζι και το Κατάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης