Στην Αθήνα εκπρόσωποι του δήμου της Νέας Υόρκης για να δουν πώς λειτουργούν καθαριότητα και ψηφιοποίηση

Στην Αθήνα εκπρόσωποι του δήμου της Νέας Υόρκης για να δουν πώς λειτουργούν καθαριότητα και ψηφιοποίηση

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είχε επισκεφθεί την Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου και είχε εκφραστεί πολύ κολακευτικά για τον τρόπο που λειτουργούν οι δύο τομείς

dimos_athinon_ny__7_
Όταν στις αρχές Δεκεμβρίου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς επισκέφθηκε την Αθήνα για να υπογράψει με τον Κώστα Μπακογιάννη σύμφωνο αδελφοποίησης των δυο πόλεων, έμεινε έκπληκτος από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο τομέας της ψηφιοποίησης και της καθαριότητας! Ανέφερε στον δήμαρχος της Αθήνας ότι πολύ σύντομα θα στείλει αντιπροσωπεία νεοϋορκέζων αντιδημάρχων για να μάθουν το know how σε αυτούς τους δυο τομείς.

Χθες το βράδυ οι 5 εκπρόσωποι της Νέας Υόρκης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως γίνεται ο καθαρισμός γκράφιτι αλλά και το πλύσιμο της πλατείας Κοτζιά.

«Ήρθαμε στην Αθήνα για να δούμε πως λειτουργούν οι τομείς της ψηφιοποίησης και της καθαριότητας, Να δούμε ποια κοινά σημεία έχουμε αλλά και τι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε ως γνώση στη Νέα Υόρκη» είπε στο protothema.gr ο κ. MattFraser επικεφαλής του ψηφιακού τομέα στο δήμο της Νέας Υόρκης. Μαζί του στο ήταν επίσης, η κα Tara Calabro, εκπρόσωπος της αστυνομίας, η κα Francesca Haas, αντιδήμαρχος καθαριότητας, ο Ryan Birchmeier, εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων και ο Arnaud Polynice από το δήμο της Νέας Υόρκης.


Μαζί τους ήταν και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης της Αθήνας κ. Νίκος Αβραμίδης ο οποίος είπε στο protothema.gr ότι «μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Μπακογιάννης με τον δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο τελευταίος εξέφρασε το θαυμασμό του για το πόσο καθαρή πόλη είναι η Αθήνα αλλά και τεχνολογικά άρτια και ζήτησε να στείλει εκπροσώπους του για να δουν από κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις, όπως και έγινε».


Κλείσιμο
Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την υπογραφή συμφώνου αδελφοποίησης ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο τόσο για την Αθήνα, όσο και για τον Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν συναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη πριν από λίγους μήνες, κατάλαβα αμέσως ότι είστε ένας πολιτικός με όραμα, με καινοτόμα και ανοιχτή σκέψη, που έχετε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, οδηγώντας την σπουδαία πόλη της Αθήνας μπροστά».


Ο κ. Άνταμς, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να ενώνουν οι πόλεις μας τις δυνάμεις τους, να συνεργάζονται και εν τέλει να γίνονται σύμβολα, όχι μόνο στην Αμερική ή εδώ, αλλά παντού στον κόσμο -όπου κι αν αναζητούνται λύσεις για τα κοινά μας προβλήματα».


dimos_athinon_ny__1_
dimos_athinon_ny__2_
dimos_athinon_ny__3_
dimos_athinon_ny__4_
dimos_athinon_ny__5_
dimos_athinon_ny__6_



Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τα 25άρια έρχεται κρύο από εβδομάδα, λέει ο Καλλιάνος - Χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Ο πάπας Φραγκίσκος επιστρέφει θραύσματα του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η ζωή της Καϊλή στις φυλακές Χάρεν - «Συναναστρέφεται με άλλες 20 κρατούμενες» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης